Inlägget innehåller reklamlänkar till Jordklok, Naturligt Snygg & Gren Little Heart. 

 

Ekologiska duschkrämer är det första jag rekommenderar till de som vill gå över till ekologisk och naturlig hudvård. Man känner nämligen direkt i huden vilken skillnad det blir med ekologiska duschtvålar är, de torkar inte ut huden i onödan. Så vill du göra en grön detox är det i duschen du ska börja! Här är tre naturliga duschtvålar som jag har testat nyligen:

 

Faith In Nature, Body Wash, Lavender & Geranium, 400 ml, 89 kronor. Stor redig flaska med snäpplock (extra plus för det!) med den duschtvål som doftar riktigt fint – precis som namnet antyder av just geranium och lavendel. Härlig frisk doft som gör att man verkligen piggnar till i duschen. Tvålen är halvlös i konsistensen, lätt att massera ut på huden och den löddrar alldeles lagomt. Lämnar efter sig en fräsch känsla, men tyvärr är den också något uttorkande på huden, tycker jag. Bra pris, och familjevänlig, men ingen favorit för mig. Betyg: 3/5. 

 

Weleda, Aroma Shower Harmony, 200 ml, 99 kronor. Vad ska man säga? Jag visste väl redan innan jag öppnade den att jag skulle gilla den! Detta är en gel som är genomskinlig (till skillnad från många andra av Weledas duschkrämer som är mjölkiga) och som har en väldigt härlig doft av skog och lavendel, det är en tröstande doft som verkligen påverkar mig positivt. Förutom den aromaterapeutiska stunden, så blir huden dessutom rengjord utan att bli torr, detta är en mild men uppfräschande duschgel från Weleda som jag kommer att köpa om och om igen! Betyg: 5/5. 

 

Melvita, Extraordinary Shower Gel, 250 ml, 169 kronor. Den här fina flaskan är trevlig med snäpplock och allt. Duschgelen är ganska lätt i konsistensen, lätt att massera ut i huden, löddrar lite lagomt. Torkar inte ut huden efteråt utan känns vårdande men så klart också rengörande. Men! Den doftar alldeles för milt tycker jag. Det blir  lite anonymt. Doften är fin, mandel och lite blommor. Men tänk om denna doften har ökats på lite, då hade själva upplevelsen i duschen varit mycket trevligare och mer minnesvärd. Det är kanske en perfekt duschkräm för dig som är känslig för dofter, men inget för mig som vill bli “väckt” eller “upplivad” i duschen. Betyg: 3,8/5.