Recension: ekologiskt lipgloss. Jag har inte använt läppglans på kanske ett år, men så i vinter har jag testat denna trio och – wow! Jag älskar dem alla tre. 🙂 Första gången jag testar smink från brittiska märket BareFaced Beauty! Det har varit svårt att verkligen fånga deras nyanser på bild i det mörka vinterljuset, men hoppas ni ser här nedan:

eko-lappglans

Benecos, Natural Lipgloss, Flamingo, 78 kronor. Otroligt prisvärt! Detta är min favorit tack vare att det är så enkelt att använda, perfekt ljusrosa/aprikos nyans som ändå är kall och passar mina läppar perfekt. Halvgenomskinligt, inget skimmer och doftar sött, kanske lite vanilj? Känns himla trevligt på läpparna, som inte blir uttorkade och det sticker inte i min hals. Håller sig bra på läpparna länge, utan att det blir för klibbigt eller blött. Inte lika bra super-hållbarhet som hos Und Gretel, men ändå klart godkänt! Men priset gör ju också att man gillar det extra mycket! Lite sugen på att testa fler av läppglansen från Benecos. Betyg: 5/5. 

 

Und Gretel, Knutzen Lip Gloss, Nude Shimmer, ca 370 kronor. Snygg hylsa och smart svampapplikator. Glosset doftar friskt och fräscht (citrus?) och är ganska segt och klibbigt – gillar! Det sitter otroligt bra på läpparna och glider liksom inte av snabbt. Har en ljusare nude nyans, alltså ljus rosa/aprikos, med en gnutta skimmer i sig  och är mest genomskinligt av dessa tre – verkligen snyggt! Gillar att det inte torkar ut läpparna utan stays nice and moist och att nyansen är otroligt användbar. Vill man bara se lite mer chic ut är detta det perfekta läppglanset! Betyg: 5/5. 

 

Barefaced Beauty, Lipgloss, Blushed, 279 kronor. Detta ser mycket mer pigmenterat ut i själva hylsan, men sen på läpparna blir det mer genomskinligt. Perfekt nyans av lite mörkare rosa och läppglanset har också lite skimmer i sig utan att det blir för mycket – riktigt snyggt! En nyans som troligen passar många. Känns otroligt bra och mjukt på läpparna och torkar inte ut utan känns enbart behagligt. Ska man klaga? Sämst hållbarhet på läpparna av dessa tre, och lite trist doft – men ändå riktigt bra och party-approved! Betyg: 4,5/5. 

lappglans-eko

Mina bästa ekologiska läppglans (behöver ju uppdateras med dessa tre också!)

Mina 15 bästa ekologiska läppglans