Ekologiska ansiktsmasker. Jag och verkligen periodare när det gäller masker. MÅSTE FÅ IN EN RUTIN. Anyhow. Jag har testat Indie Lee och Pai och min kompis Andrea har testat Light of Nature.

Indie Lee, Clearing Mask, 48,2 gram, 540 kronor. Vit, ganska fast och kompakt lermask som doftar av lera och kamfer (lite som tea tree). Appliceras på huden och sen sköljer man av efter 20 minuter. Den drar ut orenheter ur huden på ett bra sätt och eftersom den innehåller syror får huden också en ny fräsch finish. Stelnar till en aning, så 20 minuter känns lite overkill, tycker jag. Dyr. Innehåller det tveksamma konserveringsämnet phenoxyethanol. Betyg: 4. 

Light of Nature, Bergkristall Heilerde Maske, 20 gram ca 145 kronor. Tysk ansiktsmask i pulverform baserad på vit lera och bergkristall som man blandar med vatten. Masken är kritvit, torkar ganska snabbt och spricker sedan upp när man rör på ansiktet. Men resultatet kändes bra, den drog ut små orenheter ur huden, som också kändes rejält ren utan att strama. Andra gången applicerade jag med en foundationpensel och kände mig lite som att jag var på spa. Det är svårt i början att hitta en balans mellan pulver och vatten så man får prova sig fram för att få en lagom blöt konsistens. Masken doftar lite lerigt men fräscht. Den passar min hud men är man väldigt torr i huden så kanske den är för uttorkande? Betyg: 4.

ekologisk ansiktsmask

Pai, Rosehip BioRegenerate Rapid Radiance Mask, 75 ml, 365 kronor. En ljust gul krämig mask som är i princip doftfri. Man applicerar ganska mycket och låter verka i ca 10 minuter. Sen sköljer man av masken, och kan även använda en muslinduk som polerar huden bra. Efteråt är huden helt strålande! Minimerade porer, sammetslen helt ny fräsch hud, cirkulationen har tydligt satt igång i huden och man ser ut som 1 miljon dollars! Helt makalös effekt. Innehåller bland annat nyponfröolja så den är perfekt för grå och glåmig hud. Masken tillför också fukt i huden och skulle fungera utmärkt att sova med. En favorit! Betyg: 5.

Pai, Copaiba Deep Cleanse AHA Mask, 75 ml, 365 kronor. Ljust beige kräm som doftar lite syrligt samt av lera. Den här masken är bra för fet och acne-benägen hud eftersom den rengör porerna. Trots att den innehåller AHA-syror känns den inte alls i huden, så den passar dig med känslig hud. Efter 10 min sköljer man av, eller använder muslinduken som följer med och polerar då huden lite extra. Tycker att mina pormaskar får en match av denna, den ger också en len och uppfräschad yta på huden. Personligen hade jag önskat lite mer kraft i syrorna för att även ge de fina linjerna en match 😉 Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• Recension av populära Flash Rinse 1 Minute Facial från Ren. 

• Recension av ansiktsmasker från The Organic Pharmacy, Maria Åkerberg och Antipodes. (Bra trio!)

• Recension av The Problem Solver från May Lindstrom Skin. (Favorit!)

English: My friend Andrea and I have tried these organic facial masks and the winner is the one from British brand Pai, Rosehip Radiance Mask. Wow! It’s red carpet-worthy!