Ekologisk ansiktsrengöring. Jag använder rengöring på kvällen, på morgonen nöjer jag mig med vatten, för att inte slita för mycket på hudens egna fettlager. Här är en trio jag nyligen testat.

 

1. Supermood, Foam Cleanser, 100 ml, 420 kronor. Smidig pumpflaska i plast. Är ju inget superfan av skummande rengöringar men den här är ändå riktigt trevlig och mild. Lite ojämnt ljust skum som doftar fräscht. Innehåller chagasvamp och björk. Smidig att massera in i ansiktet, lösgör makeup och smuts från ansiktet och svider inte i ögonen. Oväntat trevlig känsla i huden efter tvätt. Dyr. Betyg: 4.

 

2. Neal’s Yard Remedies, Calendula Cleanser, 100 gram, 235 kronor. Smidig tub som innehåller en typ vit halvfast kräm som doftar riktigt gott av citron. Otroligt skön att massera in i ansiktet och den lösgör smuts och makeup utan problem. Efter man har sköljt av med vatten är huden ren och fräsch utan att kännas torr. En riktigt bra rengöring som känns vårdande och återfuktande. Betyg: 5. 

 

3. Voya, Cleanse & Mend, 125 ml, 320 kronor. 78 % ekologisk. Praktisk pumpflaska och efter ett par pump kommer det ut en ganska lös ljus rengöringsmjölk. Doftar väldigt gott av lavendel och kamomill och är lätt att massera in i huden. Svider inte i ögonen, lösgör makeup och smuts lätt och är lätt att skölja av. Lämnar huden ren och fräsch och torkar inte ut huden. Doften gör att det känns extra lyxigt att tvätta sig med denna. Betyg: 4,5. 

English: Review. I love a good facial cleanser and among these three there’s a close tie between the British version from Neal’s Yard Remedies and the Irish one from Zoya. Perfect everyday cleansers that gets rid of dirt and makeup and leaves the skin hydrated and fresh.