Ekologisk kroppsolja. Här har ni en trio med svenska ekologiska kroppsoljor! Jag har testat alla tre, och den från Barr vann nyligen pris för bästa kroppsolja i Organic Beauty Awards.

 

Barr, Organic Snow Oil Body Oil, 100 ml, 235 kronor. Fin stilren glasflaska med skruvkork och ett hanterbart stopp i öppningen. Fin gul olja som är snabb och hyfsat torr i känslan. Doftar otroligt fräscht av citrus och enbär, en unisex doft med lite “gran”-känsla. Doften dunstar dock ganska snart. Mjukgör huden och håller den lite lätt klibbig inledningsvis, men absorberas snart av huden. Ger också fint glow. Innehåller bland annat tistelolja, olivolja, jojobaolja och sesamolja. Håller huden mjuk och smidig och har bra hållbarhet. 99,4 % ekologisk. Betyg: 4,5. 

ekologisk kroppsolja

Me Anima, Aroma Energizing Organic Body Oil, 100 ml, 275 kronor. Sprayflaska i plast som är lite opraktisk eftersom när man sprejar så riskerar oljan att hamna lite överallt, även om man sprejar ned i handen. Här hade jag önskat en pump. Oljan är härligt gul och doftar inledningsvis fräscht av citrus och även liten ingefära. Sen tycker jag att doften utvecklas lite negativt, nästan som om den doftar lite industri, typ verkstad? Vet inte varför? Själva oljan är otroligt skön på kroppen och återfuktar bra och håller huden mjuk och behaglig. Blev lite gnälligt här, men tyvärr ingen hit för mig när man ser till helheten. Betyg: 3,5. 

 

Föllinge, Body Oil, 100 ml, 248 kronor. Liten, smidig och mjuk plastflaska med kork och en bra stopp, som gör att man inte häller ut all olja i handen. Doftar mjukt, sött och lite som godis. Oljan är mörkt gul, nästan orange och ganska snabb. Och även ganska torr i känslan – den går snabbt in i huden och återfuktar snabbt. Ger ingen glansig hinna på huden för dig som ogillar det, men gör huden verkligt mjuk och smidig inledningsvis. Tycker också att doften utvecklas till lite mindre godis och lite mer regntunga exotiska blommor – ljuvligt! Hållbarheten – alltså hur länge den håller huden mjuk och smidig – är helt ok. Eftersom den är så lätt och torr i känslan så förstår man att den inte tänker göra så mycket väsen av sig på huden, utan ska in och jobba. Gillar. Betyg: 4. 

 

 

English: I love a great body oil! And among these – all Swedish made! – I prefer the one from Barr – love the scent and the nice glass bottle (would love a pump though…)