Ekologisk handkräm. Just nu under höst/vinter går mina handkrämer på högvarv – en i handväskan, en på skrivbordet och en på nattduksbordet. Här är en trio av riktigt bra naturliga och ekologiska handkrämer:

 

Maria Åkerberg, Sweet Breeze Hand Cream, 100 ml, 358 kronor. (Kommer i en duo med Hand Cream Energy, därav priset.) Alltså doften! Den är fantastisk! Spearmint-tuggummi blandat med blommor? Så himla härlig! Krämen är fast, den är lätt att massera in i händerna och genast lugnar den huden och håller den mjuk och fin. Den här behöver man inte återapplicera efter ett tag – den håller verkligen händerna mjuka och fina länge. En ny favorit! Betyg: 5/5.

 

Care of Gerd, Cloudberry Hand Cream, 75 ml, 129 kronor. Den här handkrämen har en frisk doft av apelsiner och man blir liksom genast glad när man smörjer in sig i denna! Krämig och halvfast konsistens, absorberas lätt och sjunker in i huden snabbt utan att lämna hinnor eller att den känns för kladdig. Bara riktigt härlig! Den här har jag haft i handväskan hela hösten och den återfuktar verkligen huden och håller händerna mjuka och smidiga på lång sikt. Betyg: 5/5.

 

Mossa, Vitamin Care Moisturising Hand Cream, 75 ml, 119 kronor. Den här handkrämen är superfräsch! Doftar gott och friska frukter typ, är mjuk och härlig i konsistensen. Nästan lite som en emulsion i känslan – gillar! Den här handkrämen återfuktar huden bra, men den är inte riktigt lika bra som de andra två på att hålla händerna mjuka i vinterkylan. Den ger inte riktigt den där extra skyddande känslan. Men jag tänker att den är perfekt att ha under sommarhalvåret. Bra pris! Betyg: 4,5/5.

 

Läs mer: Mina bästa ekologiska handkrämer: 

Bästa ekologiska handkräm – mina favoriter