Ekologisk BB Cream. Recension. För några år sen fanns inga alls. Nu dyker de upp som svampar ur jorden! BB Cream är som en flytande foundation, dagkräm, anti-age i ett och ibland innehåller den även  spf. Notera dock att alla naturliga BB Creams innehåller titandioxid som ger ett naturligt spf.

Jag brukar använda BB Creams över serum eller ansiktsolja, och ibland kan det bli katastrof, men om man låter oljan/serum/dagkräm sjunka in lite först brukar det bli riktigt bra. En annan bra sak är att de ofta smälter in bra i ens egen hudton, man måste inte ha en perfekt match, eftersom täckningen inte är 100 %. En del BB Creams ger väldigt lite täckning, medan andra är nästan lika täckande som en flytande foundation.

1. Lily Lolo, BB Cream, nyans Light, 40 ml, 269 kronor. Smidig tub med pump som doserar generöst. Halvfast kräm som doftar ljuvligt! Lätt att applicera i ansiktet, ger inte hel täckning, snarare typ halv. Dryg, man behöver inte mycket för att täcka hela ansiktet. Känns återfuktande och vårdande på huden, men hållbarheten i pigmenten är inte 100 %. Stelnar snabbt i ansiktet, så man måste jobba in den direkt för att undvika ränder och annat. Ger en snyggt naturlig och matt effekt på huden. Man kan också använda BB Creamen under Lily Lolos mineralpuder för extra täckning. Light är lite mer rosa än Nvey Ecos Light men passar mig jättebra. Betyg: 4.

Nvey Eco BB Cream

2. Nvey Eco, BB Cream, nyans Light, 50 ml, 299 kronor. Smidig tub med snäcpplock och ut kommer en halvfast kräm som går lite åt det gula hållet. (Väldigt gul på bilden, verkar inte ha fångat den helt rätt.) Lätt att massera in i huden, ger mer täckning än Lily Lolo och har riktigt bra hållbarhet. Dryg, man behöver bara en liten klick. Ger riktigt fin och alldeles lagom lyster i huden, jämnar ut hudtonen och ger en naturlig look. Känns vårdade och återfuktande. Funkar direkt på en olja eller kräm och sitter forever. Betyg: 5.

Börlind BB Cream

3. Börlind, BB Cream, nyans Beige, 50 ml, 289 kronor. Smidig förpackning med smal tub som lätt doserar ut en lite lösare kräm som samtidigt är härligt seg. Riktigt trevlig att arbeta in i huden. Nyansen går lite mer åt rosa. Doftar riktigt gott och lite lyxigt. Låser in fukt i huden, och mjukgör väldigt skönt. Inte hel täckning men lagom för att ge huden en riktigt snygg finish som är matt och naturlig. Egentligen fel nyans för mig, men jag gillar den. Betyg: 4,5. 

 

Läs mer: 

Testat: CC Cream från Madara med spf

 

English: Review: I love organic BB Creams! And among these four Australian brand Nvey Eco has done best.