Ekologiskt läppglans. Så skönt att slippa slicka i sig syntetiska ingredienser när man använder naturligt baserade läppglans. På bilden ser ni Maria Åkerbergs Red Velvet – visst är den fin? Här är fyra av ekologiska läppglans som jag har testat i vinter och vår:

inika läppglans

Inika Organic, Lip Glaze, Cherry, 259 kronor. Det här lyxiga läppglanset är mer pigmenterat att “vanliga” läppglans, och den här färgen är tydligt mörkröd med lite guldigt skimmer. Ingen färg som jag trivs i, men som ändå är supersnygg! Doftar lite fruktigt och har trevlig konsistens, som känns lagom klibbigt på läpparna. Personligen tycker jag att det känns lite “för mycket” på läpparna, gissar att det innehåller ricinolja som gör att det kliar i min hals. Men glosset är snyggt, har riktigt bra hållbarhet och torkar inte ut läpparna. Betyg: 4,5/5. 

Couleur Caramel, Lip Gloss, Pearly Pink 903, 188 kronor. Det här läppglanset är ett riktigt partygloss! Som namnet antyder är det skimrande, och faktiskt också ganska glittrande. Det är alltså synliga glitterpartiklar på läpparna som verkligen syns – superfint om man gillar det. Det är inget jag skulle ha till vardags, men som sagt, till fest funkar det. Mjukt på läpparna, och har en rosa nyans som är riktigt fin. Känns liksom återfuktande och väldigt behagligt på läpparna. Men det blir för mycket glitter för mig. Betyg: 4/5. 

lavera glossy lips

Lavera, Glossy Lips, Rosy Sorbet, 129 kronor. Detta är en uppdaterad variant av Laveras populära läppglans Glossy Lips. De har blivit mindre, men faktiskt också smidigare att hantera och bära med sig i sminkväskan. Själva glosset är superhärligt, ganska genomskinligt, mjukt och klibbigt utan att det blir liksom klistrigt. Ger alldeles lagom med rosa hint till läpparna, och snygg glans. Håller bra, torkar inte ut läpparna och är riktigt trevligt! Och prisvärt! Betyg: 5/5. 

Maria Åkerberg, Lip Gloss, Red Velvet, 179 kronor. Det här läppglanset knockade mig! Det är alltså en röd färg, som jag aldrig använder pga passar inte i det alls, men som jag passar i! Den har en hint av blått i sig, vilket hjälper och den är såååå snygg! Glanset är alltså ganska pigmenterat, så det ger mycket färg, känns nästan som ett flytande läppstift mer men ger ändå läpparna snygg gloss. Lätt att använda, mjukt och trevligt på läpparna och har hyfsad hållbarhet. Jag brukar aldrig behålla färgade läpprodukter som jag vet inte passar mig i färg – bättre att ge bort till kompisar som uppskattar! – men detta tänker jag behålla. För första gången passar jag i något rött! Betyg: 5/5. 

LÄS MER: 

Bästa ekologiska läppglans – mina favoriter