Rengöringscremer från ansiktet kommer ju i många olika skepnader. Jag föredrar en mjölk  i en pumpflaska, men gillar också skum och olja. Här är tre olika varianter som står hemma hos mig just nu:

1. Mádara Eco Face Deep Purifying Foam, 150 ml, 149 kronor. Bra pris på en vädligt dryg produkt. Det här skummet är tjockt och härligt, jag använder det i duschen på morgonen för att vara lite effektiv och det är superhärligt. Doftar lite trist dock och man får gnugga lite om man vill få bort ögonmakeup. Torkar inte ut huden och gör att den känns ren och fräsch. Denna kommer jag troligen att köpa igen. Betyg: 4. 

 

2. Dr Hauschka Rengöringsmjölk, 145 ml, 228 kronor. Det är lite lyxigt med en glasflaska med guldpump. Men det är lite opraktiskt också. Jag vill ju inte tappa den i golvet. Mjölken är lättflytande, skön i konsistensen, och lätt att smörja in i ansiktet. Tar bort smuts bra men kräver en del gnuggande för att få bort mascaran. Tycker den lämnar huden mjuk och omhändertagen efter att man har sköljt av mjölken, ja, till och med en aning fet. Och tyvärr lämnar den kvar en del ögonmakeup  – det syns på handduken. Luktar fräscht örtigt à la Hauschka. Betyg: 4. 

 

3. Korres Milk Proteins 3 in One Cleansing Emulsion, 200 ml, 248 kronor. Jag har använt denna enbart som rengöringsmjölk, trots att den marknadsförs som rengöring och toner. Lätt mjölkig konsistens på mjölken, som är lätt att massera in i huden. Tar snabbt och lätt bort all makeup. Lämnar huden mjuk och fräsch och inte torr efter avsköljning. Riktigt bra rengöring men jag tycker det är krångligt att skruva av korken och är alltid nervös över att den ska studsa in under badkaret. Betyg: 4.