5-Free nagellack. Franska Kure Bazaar gör riktigt snygga lack som är 5-Free, vilket betyder att de är fria från de värsta ingredienserna somformaldehyd, dibutyl phthalate (DBP), toluene, formaldehydharts och syntetisk kamfer. De skriver själva att lacken är 85 % naturliga och det är riktigt bra. Det finns lack som är ännu mer miljövänliga, de är istället vattenbaserade.

Men åter till Kure Bazaar. Nyansen heter Capuccino och är den perfekta beigebruna nyansen. Jag älskar den. Lacket doftar mer kemiskt än tex vattenbaserade lack, men doften klingar av ganska snart. Bra borste som är lätt att lacka med och här har jag lagt 2 lager. Lacket torkar snabbt, flyter ut lätt på nageln och krånglar inte.

Hållbarheten är god, typ dag 3 flagar det lite från nageltopparna och man kan lätt använda det upp till 5 dagar om man inte storstädar eller utsätter naglarna på andra sätt. Tycker också att glansen hänger kvar ganska länge på naglarna. Kure Bazaar köper här.

 

 

English: French brand Kure Bazaar has really nice shades of the 5-Free nail polishes. Although it’s not the cleanest on the market, it most certainly is very desirable.