För er som missade mitt doftplock i Svenska Dagbladet i lördags  – misströsta inte. Jag kommer att gå igenom samtliga dofter här på bloggen under hösten. Jag har tidigare skrivit om coola Jo Wood, ex-fru till Ron Wood i Rolling Stones.

Hon är stor i UK där hon säljer ekologisk parfym, badolja och kroppsprosukter. Nu har jag sniffat ett tag på en av hennes dofter. Jag har bestämt mig för att jag inte kan betygsätta den, för dofter det är så otroligt individuellt. Men jag vill gärna beskriva den för er.

Vad: Usiku, eau de toilette, 50 ml, 540 kronor.

100 % naturlig, 95 % ekologisk. Inte illa. Och bra pris också. Mycket snygg och tung flaska som ser och känns riktigt dyr. Denna får definitivt stå framme på badrummet hemma hos mig. Jag gillar också formspråket och logotypen som är riktigt modern och boho-chic.

Doftmässigt är det först lite jul över den här, antagligen på grund av kryddor som kardemumma och koriander, men det är också trä och blommor i den. Den är lite söt, men samtidigt jordig, fräsch och pepprig. Definitivt en doft som är unik, en doft som man lägger märke till. Finns att köpa här.

English: This scent from British Jo Wood is truly unique. It’s sweet and also earthy and peppery.