Tack och lov för amerikanerna. De ligger verkligen i framkant när det gäller att ta fram naturligt baserade dofter i rollerballförpackning. Samtliga på bilden är från USA. Det bästa med dessa är att man kan stoppa dem i sminkväskan och lätt bättra på under dagen. Och om man är osäker på en doft, blir man inte helt ruinerad om man bara köper en liten förpackning.

1. Rich Hippie, Organic Eau De Parfume Roll On, Spring, 5 ml, 219 kronor. Den här hade jag själv inte valt om jag utgick från beskrivningen; “feminint blommig doft som är lätt och söt på samma gång med toner av Indisk jasmin”. Och vid första sniffet känns den alldeles för flickig och lite “torr” för mig. Men sen växer den och blir tydligt tvålig och jasminen drar åt det muskiga hållet. Bra hållbarhet och helt naturlig. Betyg: 4. 

2. Lavanila, Healthy Fragrance, Pink Grapefruit, 10 ml, ca 135 kronor. Köpt på Sephora i New York. Gjord på ekologisk alkohol och en “botanical fragrance blend” med enbart eteriska oljor. Doften är riktigt fin; varm vanilj möter cederträ och fräsch grapefrukt. Lyxig, orientalisk och tropisk. Men ändå typisk amerikansk = lite too much. Bra hållbarhet. Betyg: 4. 

3. Pacifica, French Lilac, 10 ml, ca 90 kronor. Köpt i New York. Pacificas dofter är baserad på naturlig alkohol och “our signature perfume blend with essential and natural oils.” Inte 100 % naturlig misstänker jag. Doften? Som ett friskt parisiskt vårregn i ett hav av syrener. Blommig, fräsch och tvålig. Hyfsad hållbarhet, men tyvärr  känns den lite konventionell efter ett tag i doften, nästan lite syntetisk. Betyg: 3,5. 

4. Mélange, No 15, RollOn Perfume, 7 ml, 170 kronor. Denna parfym är alkoholfri och baserad på kokosolja och Kukui Nut Oil (kommer från Hawaii) och eteriska oljor. Doften är helt ljuvlig; fräsch ceder möter söt mysk och patchouli. Den är fräsch och muskig på samma gång, som en sexig och elegant tvål, precis som jag gillar det 🙂 Inga syntetiska vibbar här, bara ren ekolyx. Bra hållbarhet och bra pris! Min absoluta favorit just nu. Betyg: 5. 

English: Thanks to these American brands I have four pretty nice rollerball perfumes in my purse. The best? The one from California-based Mélange Perfumes. Love it!