Ekologisk hårvård. Jag är så glad att jag lärde känna Cecilia och Johanna som driver de gröna salongerna Bruns i Malmö och Lund. För några år sen var jag nere på deras salong och fick testa deras schampo som de höll på att koka ihop inne på bakgården. Jag var lite skeptisk ska erkännas, men oj vilket bra schampo! Och nu har företaget vuxit otroligt mycket, de har lämnat det lilla kokeriet på bakgården, har egen “fabrik” och de utvecklar ständigt nya produkter. Här är en som jag har testat:

 

Bruns, Hårsufflé, Syrlig Mynta, 200 ml, 279 kronor. Den här pumpflaskan innehåller en ganska lös, lite grumlig och mjölkig gelé som alltså inte är fast, utan lös. Ljusgul i färgen och doften är superfin av mynta. Känns verkligen fräsch. I början var jag inte så förtjust i den, men mina vänner, det berodde enbart på att jag gjorde fel. Så kallat handhavandefel, som jag vet att vi alla sliter med from time to time i skönhetsdjungeln.

Man ska krama in en klick i håret (jag brukar ta ca en gammal enkrona i storlek) när det är handdukstorrt och istället för att bara låta det bara självtorka – det stelnar i håret och då och blir så där som att det ser lite blött ut hela dagen, inte fint alls –  ska man krama in i handdukstorkat hår, och sen krama håret igen när det är torrt. Då försvinner de stela stråna och håret får grym volym! Det blir sammansatt och får textur och känns bara grymt och snyggt. Man kan också krama in lite i torrt hår för att snabbt få upp lite volym och liv i håret. Och det bästa är ju att det kan lämnas i håret, man behöver inte tvätta ur det. Men allra bäst är det när man använder den som en riktig föngelé. Då kramar man in i handduksblött hår och så får håret bra volym när man fönar det torrt. Jag fönar håret kanske en gång i månaden, men för er andra blåsare kan det vara bra att veta att hårsufflén även skyddar håret mot värmen. En trevlig multiprodukt med andra ord! Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• Favorit för håret: Bruns schampo Nr 04 

 

English: Swedish brand Bruns Products has made this hair sufflé which is more of a loose gel and that gives the hair great volume!