Ekologisk bodyscrub. Jag har varit lite dålig på att skrubba mig i sommar, men nu efteråt känns det lite mer behövligt, haha. Kroppsskrubbar kan man ju enkelt göra hemma om man är lite händig, tex blanda olivolja och rörsocker, eller kaffesump. Men jag är ju inte här för att jag är en DIY-drottning, jag är ju här för att testa ready made!

 

C/o Gerd, Cloudberry Body Scrub, 200 ml, 189 kronor. Den här tuben (gjord av sockerrör) innehåller en beigefärgad kräm med små korn av aprikoskärnemjöl. Den har en mild doft av bär, och den innehåller också hjortronfröolja. Det är mycket korn, så den skrubbar ganska ordentligt, och den känns också lite småvass ibland. Inget för dig som är solbränd eller har känslig och torr hud. Men den ger också resultat. Efter att man masserat runt den på huden så känns huden märkbart lenare och smidigare. Jag älskar ju c/o Gerds duschkräm med citrongräs, så jag trodde kanske att denna skulle dofta mer och även vara oljebaserad. Men det är absolut en effektiv kropsskrubb – och den passar hela familjen. Betyg: 4. 

 

Australian Native Botanicals, Exfoliating Body Scrub, 250 ml, 129 kronor. Den här fina tuben innehåller en gelébaserad skrubb som är ganska lös i konsistensen. Den innehåller finkrossade valnötsskal som utgör den mekaniska peelingen. Den har en mild doft av örter (kanel, ylang och ylang och citron bla) men mest av allt påminner dig mig om lekis!? Vad var det? Så märkligt! Inte lika hög korntäthet som i skrubben ovan, och den blir ganska duschtvålig på huden. Kanske att skrubben bör bestämma sig – är det en skrubb, eller är det en duschtvål? Det blir liksom varken hackat eller malet, och dessutom är doften inte så tydlig och härlig som den låter på papper. Och helt ärligt så är den skrubbande effekten inte så särskilt märkbar på huden. Betyg: 3. 

 

Weleda, Birch Body Scrub, 150 ml, 129 kronor. Den här skrubben har jag testat tidigare, för flera år sen, så det är hög tid att återkoppla! Den lilla gröna tuben innehåller en ljus ganska lös kräm med små kulor av bivax och karnaubavax som polerar huden. Doften är så härlig! Citrus möter grapefrukt möter cypress!  Den har bra korntäthet, men kornen är mjuka, så den känns ganska mjuk mot huden. Men efter att ha masserat ett tag, och kanske inte tillsätta så mycket vatten, så känns huden mycket mjukare och lenare. Dessutom är känslan otroligt fräsch och inte uttorkad, utan återfuktad. Mitt gamla betyg på 4,5 står fast!

 

Läs mer: 

• Torrborsta dig till mer glow!

 

 

English: Among these three body scrubs, the one from Swiss brand Weleda is my fave!