Naturligt solskydd. I vintras hade jag med mig den här solkrämen från Bioregena till Thailand för att testa ordentligt. Och jag är mycket nöjd!

Den är fri från nanopartiklar om man är noga med det, och den har en så kallad hypoallergen formula, vilket brukar betyda att även känslig hud tål den. Det aktiva solskyddet är titandioxid som är en naturlig mineral som reflekterar bort solens farliga strålar från huden. Dessutom är den berikad med arganolja och kokosolja. Den innehåller också aluminium hydroxid som en del är oroliga för, men den får enbart en 1:a på Skin Deep – kolla in här. Detta ämne används för att “klä in” titandioxiden har jag fått lära mig. Solkrämen är också certifierad enligt Cosmebio vilket betyder att den är fri från syntetiska dumheter och hormonstörande syntetiska kemikalier.

 

Bioregena, Sunscreen Lotion Spf 30, 90 ml, 249 kronor. Den här tuben har en praktisk pump som man sprejar ut solkrämen med. Enklast är att spraya i handen. Krämen är lätt, mer som en mjölk i konsistensen och den doftar riktigt trevligt! Sommar, sol, blommor och franskt? Väldigt lätt att massera in i huden och lämnar inga vita hinnor. Känns trevlig på huden och återfuktar den samtidigt som den skyddar huden. Den tål faktiskt ett bad, men jag föredrar att man applicerar mer efter bad. Den här har passat hela familjen, och den fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Otroligt bra! Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• Mina bästa ekologiska solskydd just nu. 

 

English: Say hello to my new fave natural sunscreen – Bioregena from France!