Den här sommaren har det ju varit otroligt lätt att testa after sun! Jag var lite orolig först, eftersom vi inte hade någon utlandsresa inbokad – skulle jag verkligen få användning för dessa i sommar? Men eh, jo. Det fick vi ju! 🙂

 

Weleda, After Sun Lotion, 200 ml, 199 kronor. Den här stora tuben innehåller en ganska lös lotion som doftar otroligt fräscht av litsea (typ citrus), lavendel och eukalyptus. Den svalkar genast, och återfuktar huden direkt – det är som att den slurpar i sig! Innehåller återfuktande aloe vera och extrakt från edelweiss som verkar som en antioxidant och hjälper till att skydda huden mot solskador – smart! Den här passar perfekt att ösa på under dagen och under kvällen – alltså inte enbart en gång efter dusch, utan som extra fuktgivande lotion när man känner sig soltorr. Gillar! Hade dock gärna sett att den skulle hålla huden ännu mera fuktad längre. Betyg: 4. 

 

Biosolis, After Sun Lotion, 150 ml, 159 kronor. Den här tubens innehåll är betydligt fastare än Weledas lotion. Som en fast och härlig kräm. Den har en mildare doft som är mer sommarfräsch än ört/lavendel som Weledas. Den är härlig att smörja in i huden efter en dag i solen, eller efter en dusch och svalkar verkligen huden. Det känns också som att den dämpar rodnad i huden bra. Tycker kanske att den har mer en svalkande känsla, och den hade gärna fått återfukta lite mer, dagen efter vaknar jag med något fnasiga smalben. Betyg: 4. 

 

Bioregena, Aftersun Regenerating Body Oil, 100 ml, 229 kronor. Åh! Den här gillar ju jag! En kroppsolja – tyvärr i sprayflaska, hade älskat en pumpflaska, hade varit lite smartare – som doftar ljuvligt av ceder, rosmarin, lavendel, pelargon och salvia bland annat. Den är verkligen otroligt härlig på huden, men för er som inte är vana med olja kanske det känns ovant. Tanken på en kroppsolja efter en dag i solen är för mig helt given – jag älskar ju oljor och tycker ofta att min hud svarar bättre på just olja. Som att huden blir mer återfuktad och att solbrännan lever längre. Dock upplever jag kanske inte samma svalkande känsla som med en lotion. Men den är ljuvlig! Betyg: 5. 

eftersol

Läs mer: 

• Recension av solskydd från Biosolis – favoriter!

• Recension av solskydd från Bioregena – också favorit!

 

English: It’s been such a great summer and I’ve been using these all natural after sun products very much! My fave? The oil one from French brand Bioregena!