K-Beauty. Från Sydkorea kommer Whamisa som gör hudvård som är ekologisk och certifierad enligt BDIH. K-Beauty innefattar ofta många olika produkter i själva hudvårdsrutinen, flera toners, essenser och rengöringar och Whamisa erbjuder just flera olika spännande produkter för huden.

Jag tycker att det är skitkul att det finns ekologiska K-beauty-alternativ och jag är så pepp på att testa alla nya produkter och rutiner. Man gillar ju att utmana sina invanda mönster och vanor. Särskilt om man upptäcker något nytt som funkar ännu bättre!

Vad: Whamisa, Organic Flowers Peeling Mitt Moist, 150 gram, 349 kronor. I den här fina burken gömmer det sig rondeller som är som vantar, man stoppar in ett par fingrar i dem och sen masserar man den här mitten/vanten i ansiktet. Just denna är till för torr hud, så den är anpassad för just det och jobbar på att återfukta huden. Den innehåller en mild syra från frukt, och fermenterade ingredienser (bla krysantemum och aloe vera) som hjälper till att polera huden, rengöra huden på djupet, ta bort döda hudceller och göra huden extra fräsch och ren. I rutinen använder man den här efter sin rengöring och typ istället för en peelingkräm. Den doftar milt av lite frukt typ. När man polerar ansiktet känns det mest som att man använder ett ansiktsvatten, den är så pass mild. Efter ett par minuters polerande kan man skölja av huden med vatten och sen följer man upp med en toner. Denna använder jag på kvällen, kanske en gång i veckan. Gillar verkligen själva grejen att polera sig själv med dessa vantar, och huden svarar bra på dessa; blir ordentligt ren och fräsch och känns också återfuktad. Men engångsförbrukandet känns ju inte så bra ur miljösynpunkt. 97,3 % ekologisk. Betyg: 4. 

whamisa_peelingmitt

Läs mer: 

• Stor guide till hudvården från Whamisa. 

• Jag testar den gröna Kelp Mask från Whamisa.

 

English: These peeling mitts from K-Beauty-brand Whamisa are really fun to use! And they also helps to give a nice glow to the skin and helps it with moisture.