Ekologisk after sun. Jag är väldigt noga med att återfukta huden efter sol. Solen torkar ut huden, så den behöver verkligen all fukt den kan få! Men framför allt hjälper en bra after sun lotion till att behålla en snygg solbränna. Jag applicerar alltid after sun lotion 2 gånger, en gång på eftermiddagen efter sol och sen en gång till på kvällen innan läggdags. Här listar jag de ekologiska och naturliga after sun lotioner som jag tycker är allra bäst.

Bäst i test: ekologisk och naturlig after sun

Alga Maris, After Sun Lotion. Lätt lotion som nästan är som en emulsion, älskar denna lite lätt klibbiga konsistensen. Huden säger bara slurp – den är suverän på att mätta huden och samtidigt svalka den. Älskar också den fina doften av kokos och fransk solkräm, mild och så somrig. Denna after sun är riktigt bra eftersom den återfuktar huden och även kapslar in fukt i huden och håller den mjuk länge. Favorit! Betyg: 5/5. 

Cattier Paris, Beautifying Milky Oil After Sun. Den här misstog jag först för en brun-utan-sol, men sen insåg jag att det var en after sun – man luras lätt av förpackningens bruna signalfärg! Lotionen är beige/brun i färgen och innehåller skimmer! Väldigt snyggt! Den är lätt och ledig i konsistensen, lätt att massera ut i huden och doftar underbart av kokos och sommarlov – älskar doften! Känslan på huden är först svalkande och sen återfuktande. Huden känns mjuk, smidig och riktigt skön. Den här kommer jag att spara hela året för att få lite extra glow i huden då och då! Betyg: 5/5.

Patyka, After-Sun Reparing Balm.  Detta känns som en lite fastare body lotion med härlig somrig doft. Den är superlätt att massera in i huden, svalkar omedelbart, återfuktar och känns stärkande på huden. Berikad med havtorn som både reparerar huden och bidrar till solbrännan och mikroalger som verkar mot att huden åldras. Älskar! Betyg: 5/5. 

 

weleda citrus

Weleda, Citrus Hydrating Body Lotion. Inte en “riktig” after sun, men en grym återfuktande hudlotion som som passar utmärkt på sommaren. Fräsch doft av citron, som jag älskar! Denna gillas också av maken, vilket är smidigt då vi kan dela på den. Går snabbt in i huden och känns direkt återfuktande. Ett extra plus för smidig airless pumpflaska. Bra sommarkompis! Betyg: 5/5.

Bioregena, After Sun Lotion. Denna after sun är mest lik en vanlig bodylotion och den som är tjockast i konsistensen, även om den är lätt. Har en fin och blommig doft och jag anar även mandel. Lotionen är lätt att applicera på huden och också lätt att massera in. Gillar den enkla och smidiga tuben med snäpplock – lätt att packa med sig i strandväskor och annat. Låser in fukt i huden och håller huden mjuk och återfuktad. Verkar också svalkande på huden vilket är extra härligt. Prisvärd! Betyg: 4,5/5.

 

avivir

Avivir, Aloe Vera After Sun. Svalkande hudlotion som känns väldigt skön på kroppen. Innehåller 89% ekologisk aloe vera. Räddade min mans hud efter en utlandsresa för ett par år sen. Han brände sig ordentligt, men denna hjälpte till att svalka och vårda huden. Krämen förbereder också huden för solen, så den kan användas före solning. Doftar fräscht av aloe vera. Betyg: 4,5/5. 

lakshmi_sunveda

Lakshmi, Sunveda, Before-After Milk. Flaskan till höger är en kombinerad före- och efter-solkräm. Före sol hjälper den till att jämna ut huden och göra den redo för sol (jag har aldrig testat den så) och efter sol fungerar den återfuktande och hjälper till att behålla brännan längre. En ljusgul lätt kräm som doftar ljuvligt av vanilj, sötmandel och ylang ylang – verkligen bra semesterfeeling. Mjukgör huden och svalkar dessutom ned den riktigt bra. Härlig! Certifierad av ICEA. Betyg: 4,5/5. 

 

Biosolis, After Sun Lotion, 150 ml, 159 kronor. Den här tubens innehåll är betydligt fastare än Weledas lotion. Som en fast och härlig kräm. Den har en mildare doft som är mer sommarfräsch än ört/lavendel som Weledas. Den är härlig att smörja in i huden efter en dag i solen, eller efter en dusch och svalkar verkligen huden. Det känns också som att den dämpar rodnad i huden bra. Tycker kanske att den har mer en svalkande känsla, och den hade gärna fått återfukta lite mer, dagen efter vaknar jag med något fnasiga smalben. Betyg: 4/5.

Patyka, After Sun Sorbet Gel. Detta blev familjens svalkande favorit i sommar! Varför? Den är som en tjock men ändå lös, halvgenomskinlig gel som ändå är som en lotion. Den har en väldigt skön konsistens som svalkar huden direkt och är extra skön direkt after solbad. Gelen har en härlig doft av sommar och blommor och gör huden omedelbart fräsch och återfuktad. Den är skön som en första avsvalkare, men efter dusch vill jag ha något lite mer mjukgörande och långvarigt återfuktande på huden. Betyg: 4/5. 

Läs mer här om mina bästa ekologiska solskydd:

Bästa ekologiska solskydd – mina favoriter för kroppen