Inlägget innehåller reklamlänkar till Naturligt Snygg och Happy Green. 

Den här sommaren har jag självklart smort in mig i massa olika solskydd, duschat mycket och lekt lite med bronzers. Här är några av alla nya favoriter som jag har hittat i sommar:

Solskydd från Biosolis, Sun Milk SPF 30 

Biosolis solskydd har jag testat tidigare och gillar och i sommar var det dags för den här solkrämen i tub. Och jo, det är en kräm, även om det heter sun milk. Konsistensen är krämigare, men den är inte så tjock att den inte fungerar! Den fungerar utmärkt. Man kan tro att det tar evigheter att smörja in men det gör det inte och man får heller inga vita hinnor. Visst, lite arbete krävs så klart, men skyddet är det inget fel på. Den här var super att använda när vi var i Korsika i somras, med över 30 grader och sol hela veckan. Den har en mild doft, den är miljövänlig och den är vattenresistent. Och det märktes, även om jag så klart alltid bättrar på solskyddet även efter man har varit havet/poolen. Betyg: 4,5/5.  

Solskydd från Bioregena, Sun Screen Spray, SPF 30 

Detta är en favorit som vi köper varje sommar. Solskydd som sprayas ut och som är väldigt tunn och lätt i konsistensen, som en riktig solmjölk. Jag brukar dock alltid spraya i handen först, eftersom risken för att få solmjölk överallt annars är överhängande. Denna har en trevlig somrig doft och gillas av alla i familjen. Betyg: 5/5. 

algamaris_spf50_tonat

Solskydd för ansiktet från Alga Maris, SPF 50 

Detta färgade solskydd från Alga Maris har varit en favorit sen många år tillbaka, men detta är första gången jag testar med SPF 50. Och jag måste säga att det är nästan ingen skillnad. Färgen heter Beige (finns i 3 nyanser, vilket är lite trist, de borde utöka med fler färger), och är den mellersta nyansen, alltså inte för de allra ljusaste, men näst efter. Formulan är lätt, och den bara smälter ut i ansiktet – så otroligt smidig att applicera! Lämnar inga vita hinnor så klart eftersom den har inbyggd färg, och den hjälper till att jämna ut hudtonen så den fungerar lite som en foundation på samma gång. Man känner sig också helt skyddad från solen med denna, och den håller sig snygg trots svett och bad. Enkel att att applicera på mer också vid behov. Den lämnar huden något blank, men det är inget som stör mig. Jag har haft den som foundation på kvällen och gillar att den ger naturlig lyster och glow. Kommer absolut att fortsätta använda denna på sommaren! Betyg: 5/5. 

oceane_kroppsvard

Duschgel från Laboratoires de Biarritz, Océane 

Den här duschkrämen har en, vad jag skulle säga, typisk fransk doft; söt, blommig och somrig! Det är en perfekt duschkräm för sommaren, skulle man kunna säga! Doftar mycket, vilket jag gillar, löddrar fint, gör rent huden (även från spf) och torkar inte ut huden. En riktigt härlig duschkräm som är gyllenbrun i färgen och som innehåller marina extrakt som vårdar huden. Denna måste provas! Betyg: 5/5.

Skimrande bodylotion från Laboratoires de Biarritz, Océane

Oh la la! Så tänkte jag när jag såg denna hudlotion. När om inte på sommaren passar det extra bra med en skimrande bodylotion? Lotionen har en beige/aprikos färg och den doftar lika mycket fransk sommar för mig som duschgelen. Äslakr! Den skimrar ganska mycket och har synliga skimmerpartiklar även om de är mycket, mycket så. På kroppen stör det mig inte lika mycket som i ansiktet, så det är alldeles lagom. Lotionen i sig är återfuktande och lätt i känslan, så den passar perfekt after beach skulle jag säga. Sen är ju frågan: hur mycket skimmer är för mycket? Detta är en smaksak, men kanske att det är liiiite för mycket? (Jag är en modest och ganska trist människa, så man behöver inte alltid utgå från min måttstock!) Men jag skulle säga så här – när jag ska på party i sommar och höst kommer jag DEFINITIVT att använda denna kräm på armar och dekolletage! Betyg: 4/5. 

estelle_thild_bronzer

Bronzer från Estelle & Thild, Sheer Shimmer

Ingen sommar utan bronzer för mig! Den här från Estelle & Thild har jag haft ögonen på länge och har passat på att testa den under sommaren. Först: man behöver en matt bronzer hemma, och man behöver en med skimmer. Detta är en av den senare varianten. Nyansen är ganska ljus, går lite åt brun/rosa skulle jag säga och den har ganska mycket skimmer. Den här är snygg när man “har fått färg” men den är lite för mycket för mig när jag är “normalblek”. Jag använder den som rouge, snarare än som bronzer som man har som contour, om ni förstår vad jag menar. (Det är det jag använder mer matta bronzers till.) Den är glammig och festlig och perfekt för att förhöja sommarens solkyssta look. Har jättebra pigment, den släpper mycket produkt från kakan, så lätt att använda, men också lätt att överdosera. Bara att svepa med borsten på kinderna så har man gått från grå till glow på ett kick. Denna har jag även testat som ögonskugga och den funkar! Betyg: 4,5/5.