Under sommaren har jag testat fler av solskydden från franska märket Bioregena. I vintras på solsemestern i Thailand testade jag Bioregenas solskydd med SPF 30 – här kan ni läsa den recensionen – och nu var det dags att sätta tänderna i följande:

 

• Bioregena, Sunscreen Cream SPF 50, 90 ml, 279 kronor. Detta är en lätt mjölkig vit kräm som kommer i en väldigt smidig tub med pump. Har en fräsch och lite “somrig” doft som känns lite fransk. Lätt att pumpa ut i handen och smörja in i huden, men den kräver att man smörjer in ordentligt, slarvar man, så lämnar den ljusa hinnor på huden. Smörjer man in ordentligt försvinner nästan all “hinna”. Det här är ett ypperligt solskydd att börja sin solperiod med – alltså när man är en blekfis och har en hud som inte har byggt upp något eget motstånd mot solens farliga strålar. Det passar barn och vuxna, och kan användas på kroppen och i ansiktet. Tycker att det skyddar riktigt bra, klarar ett bad och känns tryggt. Men, det krävs alltså att man smörjer in krämen bra i huden. Jag vill vara tydlig med det, för att undvika kommentarer om att man blir vit av den – det blir man om man bara slabbar på den snabbt i huden. Den här kommer att åka med mig om vi åker utomlands, så att man kan ha den när man är som blekast, och behöver som mest skydd. Betyg: 4,5. 

 

• Bioregena, Sunscreen Balm SPF 50 + Face, 40 ml, 229 kronor. Detta är en fast vit kräm utan doft som är anpassad för ansiktet och känslig hud. Denna kräver också att man smörjer in ordentligt, annars blir det en vit hinna i huden. Men den funkar alldeles utmärkt, känns bra på huden utan att det blir alldeles fett eller blankt. Man får visst en del lyster, men jag ser inte detta som en dagkräm, utan ett solskydd för ansiktet som man har en dag på stranden, när man är uppe och traskar i fjällen, spelar golf, surfar, paddlar kajak eller gör annat direkt ute i solen. Och som sådant är det ett av de bättre jag testat för ansiktet. Dels för att det inte blir vit hinna, och dels för att det känns bra och hyfsat lätt i ansiktet. Tycker också att den håller huden ordentligt återfuktad. Och det skyddar utmärkt! Betyg: 5. 

 

• Bioregena, Sunscreen Oil SPF 15, 90 ml, 299 kronor. Den här flaskan har en sprayfunktion och ut kommer en gulfärgad olja som har ett lågt skydd, alltså en olja man kan ha när man har fått lite färg. När huden har byggt upp sitt eget skydd mot solen, när den alltså har varit i solen ett par, tre veckor åtminstone, brukar jag ta fram ett lägre skydd. Oljan doftar härligt, somrigt och också lite exotiskt. Lätt att smörja in – men undvik vita kläder/badkläder, eftersom den kan färga av sig. Jag testade denna lite för tidigt, och kände då att den inte riktigt gav mig det skydd jag behövde. Men nu i slutet av sommaren har den funkat mycket bättre för mig. (Jag är inte en person som ligger i en solstol och pressar, men i sommar har vi badat mycket och då är man ju mycket ute i solen.) Jag gillar oljor dessutom så denna passar mig bra. Huden blir inte glansig och oljig, utan enbart mjuk och smidig. (Självklart ska man inte överdosera.) Betyg: 5. 

 

Läs mer:

• Recension av Bioregenas solskydd med SPF 30 för kropp och ansikte. 

 

English: I so like these organic sunscreens from French brand Bioregena. They fit all stages of your tanning and feels light and easy – and they protect really well!