Ekolyx. I går minglade jag med Elijah Choo, grundare av det brittiska naturliga hudårdsmärket Bodhi. Tillställningen hölls på fina Nobis hotel i Stockholm. Bodhi finns i den fina webbutiken Alice & White som höll i minglet och som också distribuerar märket. Alice & White är en av mina favoritshopar – måste spanas in!

Lona Elijah

 

Och butiken drivs av vackra Lona, som nu har tagit hem Bodhis nya produkter, Artisan Series, som är handgjorda produkter som är även handupphällda, eller vad heter det på svenska? Hand-crafted, hand-blended och hand-bottled i vilket fall, och som kommer i små upplagor. Exklusiv eko-lyx med andra ord.

Bodhi Event

 

Förutom den fina designen på produkterna och den unisexa känslan så tycker jag att det är dofterna som sticker ut för Bodhis produkter. Min man använder flera av duschcremerna tillsammans med mig. Och jag gillar också de fina presentförpackningarna. Det märks att Elijah har en bakgrund i design. En längre intervju med honom dyker snart upp på bloggen.

 

eteriska oljor

Ledsen för oskärpa på den här bilden… Men här är några av Bodhis fina dofter. Elijah själv beskriver det som en besvärlig process, han vet själv exakt hur han vill utveckla doften, men han får ofta höra av de som är syntetskadade, att dofterna är “för mycket” eller “inte funkar”. När man vant sig av med syntetiska dofter kan man verkligen uppskatta de otroligt fina, djupa och mångfacetterade dofterna i Bodhis produkter.

 

bodhi_birchArtisan Series

 

Jag missade att ta en egen bra bild på Artisan Series, men så här ser den ut. Här ingår ansiktsolja i två olika versioner, Desert Rose och Néroli Lucé, kroppsolja i dofterna Flora Paradiso och Ginger Brew, skrubb för kroppen med salt från Himalaya, läppbalsam och balm för tinningen, temple balm, som man kan gnugga i tinningarna för att få lite ro. Gillar verkligen de svarta sobra förpackningarna.

 

Tack för en mycket trevlig kväll, Bodhi & Alice & White!

 

English: I mingled with Elijah Choo, founder of UK brand Bodhi who launched his Artisan Series in Sweden yesterday. Distributer is Swedish webshop Alice & White – one of my favourites! Great night and I really love the beautiful design and scents of the Bodhi products.