Ekologisk kroppspeeling. Finns det något bättre än en lång dusch och en härlig kroppspeeling att ta till? (Ja, jag vet att man kan göra egen av typ kaffesump alldeles själv väldigt lätt, men jag älskar att lyxa till det.) Här är fyra finingar som står hemma hos mig:

1. Kivvi, Cinnamon Brown Sugar Body Scrub, 120 ml, 154 kronor. Söt liten glasburk med en brunaktig sockerskrubb som doftar härligt och sött av kanel. Härligt lös  konsistens, som gör den lätt att massera ut på kroppen. River lagom mycket och gör huden len och fräsch. Innehåller bland annat kokosolja, druvkärneolja och plommonkärneolja som gör att huden inte torkar ut, tvärtom blir huden alldeles mjuk och skön efteråt.  86 % ekologisk. Betyg: 4.  

2. Phenomé, Nourishing Deeply Sweet Scrub, 200 ml, 410 kronor. Stor och tung burk (som står stadigt på badkarskanten) i glas med ett innerlock i plast. Sockerskrubben är brungul och doftar fräscht och sött av apelsin. Lagom grov peeling som gör sitt jobb på huden och lämnar den mjuk och slät. Lagom krämig konsistens och innehåller oljor från kokos och macadamianöt som ser till att huden inte torkar ut. Härlig men dyr. Betyg: 4. 

ekologisk_peeling

Överst till vänster; Spiezia Organics, Kivvi. Underst från vänster: Phenomé och Mitchell & Peach. 

3. Spiezia Organics, Body Scrub, Lemongrass & Marigold, 200 gram, 325 kronor. Jättefin glasburk (som jag kommer att återanvända!) i fin grön färg. Skrubben är en blandning av bland annat socker, olivolja, solrosolja och ringblomma (själva blombladen). Till skillnad från de andra skrubbarna är denna mer torr och svårare att ta upp ur burken och fördela den på kroppen. Mycket ramlar ned i badkaret. Ljuvlig doft av citrongräs och härlig att massera in på kroppen när man väl får grepp om det. Sockret har lagom med riv och huden blir alldeles babymjuk och fräsch. Badkaret ser dock ut som hej kom och hjälp mig efteråt – full av ringblom. Betyg: 4. 

4. Mitchell & Peach, Kentish Cobnut Scrub, 260 gram, 399 kronor. Lagom stor plastburk med innerlock. Doftar fräscht av lavendel men också lite sött blommigt. Bra konsistens och lagom oljig skrubb som är lätt att massera in i huden. Sockret i kombination med hasselnötsskal ger huden en bra omgång. Tycker också om att sockret löser sig snabbt från huden, så att det inte sitter kvar länge. Oljor från kokos och sötmandel lämnar huden mjuk och skön. Riktigt bra skrubb som lämnar huden helt ny. Dyr, och den blommiga doften är inte riktigt min grej. Betyg: 4.

English: I love indulging in luxurious body scrubs. (Yes, I know I can make them myself…) Among these four I prefer the one from Spiezia Organics. Smells great and it’s all organic