Inlägget innehåller reklamlänkar till Naturligt Snygg. 

Många får torra händer på vintern och en del drabbas också av torreksem. Torreksem kan kännas obehagligt, som att huden håller på att krackelera, och det kan även se ganska läskigt. Men det går att lindra om man är noga och smörjer in sig ordentligt. Här är några produkter som man kan smörja in sig med efter varje tvätt och även till natten:

Salvor och krämer som lindrar torreksem på händerna:

Weleda, Skin Food Light – en lättare variant av klassiska Skin Food, men ändå en rik och halvseg kräm som funkar perfekt på torra händer. Doftar friskt och funkar på hela kroppen. Vill du ha en fetare upplevelse väljer du originalet, Skin Food. (Finns även som body butter som är superhärligt!).

Maria Åkerberg shea balm eksem

Maria Åkerberg, Shea Balm. Fet salva som är baserad på vårdande sheasmör, jojobaolja och läkande extrakt från ringblomma. Passar för torr hud med självsprickor och eksem – och är passande för stora som små. Made in Halland!

eksem care-of-gerd-calendula-balm

Care of Gerd, Calendula Balm är en fet salva med svensk rapsolja, jojobaolja och så läkande ringblomma (calendula). Den innehåller också bivax och är vårdande och mjukgörande på torr och narig hud. Made in Jokkmokk!

Weleda, White Mallow Nappy Change Cream. Detta är också ett alternativ, Weledas blöjkräm med zinkoxid som är framtaget för extra känslig babyhud för blöjområdet. Funkar precis lika bra på händer med torreksem. Annars är Weledas Cold Cream också utmärkt på riktigt torr hud som behöver lindring.

 

Läs mer – fler tips för att lindra torra händer här:

Torra händer – vad kan man göra?

 

Tips! Spana in Naturligt Snyggs köpguide kring eksem och torra händer: råd, tips och rea på utvalda produkter >>>