Ekologisk ansiktsmask. Ibland behöver huden en extra boost, eller extra vård. Är man “duktig” och använder ansiktsmask en gång i veckan kan det absolut ge resultat. Här är tre naturliga och ekologiska varianter – ett par av dem med aha-syra som är en naturlig syra som finns i tex socker, frukter och mjölk. Syran är bra på att avlägsna gamla hudceller och sätta fart på cellförnyelsen. Men man får vara försiktig – huden tål inte hur mycket syra som helst.

 

Andalou ansiktsmask

Andalou Naturals, Fruit Enzyme Mask, 50 ml, ca 160 kronor. Lätt och moussig konsistens på denna rödaktiga mask. Doftar fräscht och fruktig och innehåller också enzymer från olika bär samt socker. Den här applicerar man på huden, den sticks inte, faktum är att den knappt känns alls. Men trots det är den ganska effektfull. När man har sköljt av den – jag brukar den låta verka 10-20 min – är huden fast, fyllig och har synbart mindre porer. Dessutom känns huden slät, och det känns som om orenheterna är borta (jag brukar ha en del pormaskar på hakan som verkligen känns mycket mindre). Gillar. Betyg: 4.

 

juicebeauty_peel

Juice Beauty, Green Apple Peel, Full Strength, 60 ml, 599 kronor. Ljus, lite fluffig puréaktig mask som doftar syrligt. Innehåller 10 % aha-syra från bland annat apple och andra frukter. Appliceras på huden och sen börjar det sticka ganska ordentligt efter bara några minuter. Lätt att applicera på ansiktet och lika lätt att tvätta bort. Huden lämnas fantastiskt mjuk, porerna förminskas direkt och huden tajtas liksom till. Huden får också helt ny lyster och blir helt enkelt “ny”. Definitivt effektiv. Det gäller att stå ut ca 5 minuter. Betyg: 5.

madara_aha_mask

Madara, Brightening AHA Peel Mask, 60 ml, 259 kronor. Halvlös vit geléaktig kräm som när man smörjer in den i huden blir nästan helt genomskinlig. Det pirrar en del, men inte så farligt. Att sitta med masken i 10 minuter är inga problem alls. Den stelnar till något efter några minuter. Doftar lite syrligt. Efter det är det bara att skölja av och huden känns slät och samtidigt “pigg” liksom att cirkulationen i huden verkligen satte fart. Borta är också det pansar av hårdare hud som ibland blir på mig, och fram kommer en otrolig lyster i huden. Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• Recension av nyheten arkmask (engångsmask). 

• Recension av ansiktsmasker från Pai, Indie Lee och Light of Nature. 

 

English: Among these three organic facial masks with enzymes and AHA, the one from American brand Juice Beauty really does the trick! It tingles quite a lot on the skin and leaves it all new!