Ekologisk ansiktsmask. Jag bjuder på den här underbara bilden! Jag färgar alltså håret med örtfärg  – läs mer här – samtidigt som jag testar en så kallad sheet mask, engångsansiktsmask eller arkmask. Och mascaran rinner ser jag, haha…

Sheet masks och ansiktmasker överlag är otroligt hett inom skönhetsindustrin i dag. Och trots att jag alltid får bra resultat efter jag har använt ansiktsmasker, glömmer jag av dem. Men nu när hajpen är så stor är jag glad att jag själv sätter mer fokus på ansiktsmasker – huden får en boost!

 

Vad: L’Atelier des Délices, Moisturising Fiber Mask, 99 kronor.

Vad är detta? Detta är en engångsmask som är förpackad i en “påse” som man klipper upp och sen vecklar ut själva masken. Materialet på masken är 100 % naturliga växtfiber från lyocell och den är helt nedbrytbar. Doften är otroligt fräsch. Masken badar liksom i en grumlig sås där inne i påsen, och sen vecklar man ut den och sätter den på ansiktet.

Hur sitter den fast? Jo, men guckan gör att den liksom fäster i ansiktet och det är klart att det är bra att sitta still, och kanske inte luta sig framåt. Det går ju också bra att justera den, jag upplevde att den gled ned något inledningsvis. Det finns alltså hål för ögonen, näsan och munnen.

sheet mask

Hur känns det? Lite obehagligt kanske, innan man får fason på hur den ska sitta.  Man vill ju gärna känna att man kan andas. Och den läskiga känslan släpper väldigt snart. Känns också svalt på huden. Ser ni på bilden ovan att masken har släppt från ena kinden? Det ska man så klart fixa till.

 

Hur fungerar den? Duken är ju dränkt i en massa härliga naturliga ingredienser som till exempel naturlig hyaluronsyra, fruktvatten från aprikos och olika oljor. Jag satt med denna på i 15-20 minuter och sen ska man ta av den utan att skölja rent ansiktet. Man ska helst klappa in överflödet av guckan i ansiktet, men jag tyckte det var väldigt blött, så jag sköljde av ändå.

 

Har den effekt? Kändes direkt! Jag fick otroligt mycket fuktboost i huden, jag behövde inte ens smörja in mig i varken olja, serum eller kräm efteråt. (Men det är klart att smörja sig ändå, för att låsa in den nyvunna fukten.) Det är ju inte säkert att den här gör någon verkan på fuktlagren djupare i huden, men effekten var otroligt bra direkt, och jag var väldigt mycket i behov av extra fukt. Och jag tycker nu, 3 veckor efteråt att huden fortfarande känns bra när det gäller fukten. Ett utmärkt komplement till den vanliga hudvården när man behöver en boost.

 

Andra tankar? Engångsprylar är ju inte så hållbart i sig. Den är lite i dyraste laget, men en tub eller burk med ansiktsmask är också en investering, och ofta blir mina stående och samlar damm. Jag gillar att den är certifierad av CosmeBio.

 

Läs mer här: 

• 11 kändisar delar med sig av sina selfies i ansiktsmasker.

 

English: I tried this sheet mask – such a craze right now! – from the French brand L’atelier des Délices, and it really boosts the moisture in the skin. Looks creepy but does work!