Ekologisk hudlotion. Recension. Jag älskar ju kroppsolja men jag uppskattar också en riktigt bra naturlig bodylotion. Här är tre som jag har testat:

1. Desert Essence, Coconut Hand & Bodylotion, 237 ml, 139 kronor. Doftar väldigt gott av vanilj (!) och kokos. Brukar tycka det blir för sött, men denna är perfekt! Skön konsistens, ganska fast lotion som är lätt att trycka ur tuben. Lätt att smörja in och gör huden återfuktad direkt. Men tyvärr är inte hållbarheten tillräcklig för mig. Senare på dagen är min hud ganska torr igen. Passar nog bättre för en lite fetare hud. Dock är doften bra på att hänga kvar länge, vilket uppskattas. Betyg: 3,5.

2. Weleda, Primrose Body Lotion, 200 ml, 229 kronor. Smidig airless pumpflaska som doserar en lotion som är en anings seg men ändå lätt. Lätt att massera in i huden och gör den mjuk och smidig. Doftar underbart av kardemumma och jasmin. Den här doften hänger kvar ett tag och den mjuka känslan i huden likaså. Jag har alltid varit svag för Weledas kroppsprodukter, och det här är en trevlig nyhet som verkligen gör huden mjuk och smidig – även nu när det snart är vinter. Betyg: 5.

3. Seascape Island Apothecary, Uplift Body Lotion, 300 ml, 159 kronor. Praktisk pumpflaska som doserar ut en vit halvfast kräm som känns ganska lätt. Doftar riktigt gott av lavendel, geranium och lime. Lätt att smörja in i huden och återfuktar direkt. Lämnar huden mjuk och smidig och har bra hållbarhet. Har betydligt mer krut i sig än vad man först kan tro, och klarar av att hålla huden mjuk och smidig även när det är kallt ute. Innehåller dock phenoxyethanol. Betyg: 4.

English: I love bodyoils but also appreciate a nice natural body lotion. Among these the new one from Weleda with evening primrose is truly divine!