Ekologisk hårvård. John Masters Organics är ett av mina favoritmärken. Jättebra schampo och balsam och riktigt bra stylingprodukter och specialvård. Men så är ju också produkterna framtagna av en frisör. Läs min intervju med John Masters här.

Jag har recenserat flera av JMO:s produkter – skriv in John Masters i sökrutan så kan ni läsa lite. Här är en trio hårstylingsprodukter som funkar mycket bra.

 

• John Masters Organics, Green Tea & Calendula leave-in Conditioning Mist, 125 ml, 379 kronor. 70 % ekologiskt. En riktigt trevlig sprej som låser in fukt i håret, ger volym och på samma gång vårdar. Doftar riktigt fräscht av bland annat rosmarin och citrus. Den här brukar jag ta till när det är kaos i håret – ett par sprut så blir det plötsligt mycket lättare att styla. Lite i dyraste laget dock, men dryg.

John Masters hårvax

• John Masters Organics, Sculpting Clay Medium Hold, 60 gram, 299 kronor. 70 % ekologiskt. Innehåller tre sorters lera, tre sorters eteriska oljor och bivax. Halvmjukt och lätt att fördela i håret. Funkar bra i både torrt och blått hår och ger precis som namnet antyder, medium hold. Doftar fräscht av oljorna från citron och pepparmint. Ger lite glans åt håret och gör det lätt att styla. Denna är makens och min favorit!

• John Masters Organics, Bourbon Vanilla & Tangerine Hair Texturizer, 57 gram, 299 kronor. En ganska lös gucka som är lite som ett vax men också lite som en seg salva i känslan. Doftar otroligt fräscht av grapefrukt, blodapelsin, mandarin och vanilj. Det behövs yttepytte, tar man för mycket blir håret nedtyngt och “flottigt”. Den här brukar jag ha som sista finish-produkt för att ge lite glans och för att sätta ihop testar och hår som flyger och göra frisyren mer sammansatt.

 

Läs mer: 

• Favorit: Shine On från John Masters Organics.

• Recension av John Masters Organics Sea Mist. 

• Recension av John Masters Organics Styling Gel.

 

English: I love the organic hair care products from American brand John Masters Organics. Here I’ve tried three different styling products and I like them all three! If I had to choose only one? The sculpting clay.