Veckans fråga till skönhetspanelen kommer från studenten Nathalie som vill ha tips på bra och billiga ekoprodukter. Hannah Sjöström har koll på marknaden och ger sina bästa budgettips!   

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

VECKANS FRÅGA:

Hej! Jag har precis börjat intressera mig mer för naturliga skönhetsprodukter. Problemet för mig är att det svider ganska rejält i student-budgeten med alla produkter. Vad är era bästa budget tips på shampoo, balsam, lotion, ansiktsmaskar osv..? Nathalie

 

HANNAH SVARAR: 

hannah sjöströmHej Nathalie,

Tack för ditt mail. Detta brukar jag skriva om några gånger per år och det finns en del att välja på som tur är.

Jag tar det steg för steg:

 

 

urtekram_schampo

Hårvård

Urtekram är tveklöst bäst här, med schampo och balsam för under 50 kronor. De har dessutom flera olika varianter av schampo och balsam att välja på. Min egen favorit är schampot med Rasul. Här kan du spana in hela det sortimentet.

Annars gillar jag även schampo och balsam från:

Weleda – här är en gammal recension tex. 

Mossa har också lanserat ett nytt schampo och balsam som är riktigt prisvärt. Kolla här.

Om 150 kronor för en flaska på 250 ml är möjligt för dig har Maria Åkerberg alternativ – kolla här –  men också Madara som du hittar här.

aleppotval

Ett annat tips är som är grymt och som är superbilligt är ju att tvätta håret med aleppotvål. Vet inte om du har hört tals om det? Här har jag skrivit ett inlägg om det. Aleppotvål räcker ju dessutom i evigheter, så det är ett grymt alternativ.

 

Kroppsvård

När det gäller bodylotions (gissar att det är det du är ute efter?) finns det inom Urtekram-familjen en del att välja på för ca 50 kronor. Kolla in här.

Benecos har också flera varianter som ligger runt 70 kronor och som är riktigt trevliga. Kolla här.

Mossa likaså. De är riktigt bra på all typ av hudvård men är lite dyrare än Benecos och Urtekram på just bodylotions. Finns här.

Dessa har också bra och prisvärda duschkrämer. Även till kroppen kan du använda en aleppotvål – ena halvan till håret och den andra halvan till kroppen. Smart och billigt!

ansiktsvatten-budget

Ansiktsvård

Här blir det lite klurigare, eftersom många ansiktsprodukter är riktigt bra och innehåller en del dyra och effektiva ingredienser. Men självklart finns det bra alternativ.

Här – klick! – har jag sammanfattat en del i ett helt eget blogginlägg om just budgetprodukter.

Här har jag sammanställt 5 olika ansiktsrengöringar under 100 kronor.

Lista: 5 ansiktsvatten under 150 kronor. 

Lista: 5 ansiktsoljor under 200 kronor. 

Hoppas du ska hitta något du gillar!
Hälsar Hannah