Ekologisk ansiktsvård. Recension. Tata Harper är ett amerikanskt märke och grundaren, Tata Harper är född och uppvuxen i Colombia. Hon flyttade sen till USA och började utveckla egen hudvård för några år sen. Den tillverkas i dag på hennes farm i Vermont, i norra USA och de flesta av Tata Harpers produkter innehåller ett och samma komplex, Estate Grown Beauty Complex som innehåller extrakt från arnica, borage (gurkört), calendula (ringblomma), meadowsweet (älggräs) och alfalfa. Sen ingår så klart många andra ingredienser och vissa ingredienslistor är väldigt långa. Enbart naturliga och ekologiska ingredienser ingår.

Jag har testat några av produkterna under hösten/vintern – höga förväntningar! – och jag är väldigt imponerad.

tata harper hudvård

Den här trion har jag använt som rengöringsprodukter innan jag har applicerat en grym ansiktsolja, Beautifying Face Oil – läs recension här. De flesta av Tata Harpers produkter kommer i gröna glasflaskor tillverkade i Italien, och de ger verkligen en lyxig känsla.

tata_harper_oil_cleanser

Nourishing Oil Cleanser är min nya obsession, en absolut favorit just nu. Den stora flaskan har en pump och ett tryck ger lagom mängd olja som är så härlig i konsistensen. Snabb, men inte för lös, lätt att hantera och så applicerar man den på torr hud och masserar runt den. Oljan löser upp smuts och smink utan problem och sen tar jag en blöt handduk (varmt vatten!) och torkar av. Huden lämnas helt ren, mjuk och återfuktad. Den här rengöringen har verkligen räddat mig i höst/vinter, efter att min hud har varit så känslig. Nu har huden stärkts och balanserats helt otroligt. Känns knappt att det är samma hud längre. Doften är ljuvlig – blommor och söta apelsiner och det är underbart att andas in doften och massera in oljan i ansiktet. Jag har svårt att se att jag skulle vara utan denna, vill alltid ha den hemma. Skulle kunna vara den allra bästa ansiktsrengöringen jag har testat. Betyg: 5.

tata_harper_floral_essence

Hydrating Floral Essence är ett ansiktsvatten i snygg glasflaska med spraypump. Den doserar dock väldigt ojämnt, så när man sprayar sig i ansiktet så kan det komma stora droppar på en del av ansiktet och sen en härligt fin dusch på andra delar. Men bortsett från det så är den ganska trevlig. Har en fin blommig doft, som domineras av ros och som ju har en lite “fadd” bidoft, om ni vet vad jag menar. Den innehåller också jasmin och apelsin som tillsammans med hyaluronsyra bidrar med fukt. Om man sprayar sig med denna efter tvätt kan man vänta ganska länge med att återfukta huden. Den är inte någon av mina favoriter, men den är riktigt bra. Betyg: 4. 

tata_harper_regenerating_cleanser

Regenerating Cleanser – såååå svårt att fota denna, texten syns ju inte! – är en ljus beige rengöringskräm med små korn av aprikoskärnor, det kallas för aprikoskärnmjöl och det har en mild exfolierande effekt. Rengöringskrämen ska kunna användas dagligen, men jag kör den bara en gång i veckan som en peeling. Den har en otroligt härlig doft av söta apelsiner och konsistensen är lätt och lite åt det mjölkiga hållet. Masseras lätt i ansiktet och sen sköljer man av och efteråt är huden synbart tajtare, har mindre porer och bättre glöd. Grym. Förstår att den tillhör bästsäljarna. Betyg: 5. 

tataharper_regenerating

tata_harper_clenasing

Detta är sannerligen en trevlig bekantskap, jag hoppas kunna testa fler grejer från Tata Harper längre fram. Känns skönt att veta att hennes produkter fungerar bra på min känsliga hud.

 

English: I’ve totally fallen in love with these cleansing products from American brand Tata Harper. They really live up to the hype.