Ekologisk och naturlig handsprit.  Jag vill verkligen slå ett slag för att använda handsprit just nu. Åtminstone om du som jag ibland måste röra dig ute bland folk, tex åka och handla, eller åka kommunalt för att komma till jobbmöten då och då. (Jobbar för det mesta hemma.) Och när jag är ute har jag alltid en liten flaska handsprit med mig i handväskan. Dessa har jag hemma just nu:

 

• Care of Gerd, Handdesinfektion, 70 %, 100 ml, 149 kronor. Den här flaskan innehåller alkohol och glycerin så den lämnar en lite gel-liknande känsla på händerna. Denna har vi i bilen – perfekt när man har varit ute någonstans och inte har tillgång till tvål och vatten. Smidig liten flaska som dessutom passar bra i handväskan eller på handfatet.

 

• Maria Åkerberg, Hand Freshner, 125 ml, 149 kronor. Detta är också en smart och smidig sprayflaska (finns i både mindre och större storlek med pump) med alkohol och mjukgörande aloe vera som känns väldigt trevlig i händerna. Men allra bästa med denna? Doften! Otroligt fin doft av pomerans – tänk en lite mustiga och bittrare version av apelsiner! Står på hallbordet hemma men får också plats i väskan.

 

• Neal’s Yard Remedies, Organic Hand Defence Hand Spray, 70 %, 40 ml, 125 kronor. Denna smidiga lilla sprayflaskan har jag alltid i handväskan. Superlätt att bara spraya i händerna när som helst – på tunnelbanan, när man varit inne i en affär eller på jobbet. Innehåller alkohol, glycerin och sen har den flera tillsatta dofter som tex neroli, citrongräs och lavendel – otroligt gott och fräscht och älskar det lilla formatet!

 

 

Allt du behöver för hemmakontoret!