Ekologiska body butters. På vintern kan det vara idé att ta fram lite krämigare grejer för att verkligen kunna hålla huden mjuk och fuktad. Jag, Andrea och Sofia har testat dessa tre:

Victoria of Sweden, Blåbär Body butter, 250 ml, 149 kronor. Ett vitt, fluffigt och krämigt body butter som kommer i en plastburk som jag inte skulle fronta i badrummet. Innehållet är jag däremot mer förtjust i. Mycket mjukgörande och vårdande body butter, som trots att det innehåller shea går oerhört snabbt och lätt in i huden. Doften är vare sig honung eller blåbär utan varm och kryddig med en hint av sandelträ, och sitter kvar på huden hela dagen. Den har snabbt blivit en favorit både hos mig och hos mina torrisbarn. Dels för att den återfuktar så bra, men också för doften. Mitt enda aber, förutom designen då, är att det i innehållsförteckningen står “parfum”, oklart om doften är naturlig. Betyg: 4. (Sofia.)

Estelle & Thild, Body Butter Fresh Water Lily, 200 ml, 199 kr. Doftar väldigt sött när man smörjer in sig, nästan som en Piggelin eller skumgodis. Personligen gillar jag doften, vilket gör att jag blir lite besviken över att den dunstar så snabbt. Som body butter betraktat så är det här ett väldigt lätt sådant, det känns inte det allra minsta oljigt eller fett. När man gnuggar det mellan händerna smälter det snabbt och går väldigt lätt att smörja in. Det går in i huden snabbt och håller fukten relativt bra hela dagen. Det känns lite som ett mellanting mellan en body lotion och ett body butter. 199 kronor är inte superdyrt och hade bara doften suttit i lite längre så hade betyget blivit lite högre. Ecocert. Betyg: 4. (Andrea.)

ekologiskt bodybutter

Neal’s Yard, Bee Lovely Body Butter, 200 gram, 345 kronor. Den här fina plastburken innehåller en beige/ljusgul fast, tjock kräm, som verkligen är som ett body butter. Det doftar milt och gott av apelsin och honung – innehåller också honung – och är lätt att smörja in i huden. Trots tjockleken så glider det ut fint på huden. Känns genast väldigt vårdande, och mjukgör och håller mina torra smalben mjuka och fina hela dagen. Blir så där lite klibbigt på huden som jag gillar, men absorberas snart och känns enbart mjuk och skön på huden. För varje såld Bee Lovely produkt, skänker Neal’s Yard pengar för att rädda våra bin, läs mer om det projektet här. 89 % ekologisk. Betyg: 4,5. 

 

Läs mer:

• Recension av ekologiska body butters från CoVera, Cosmos Co och en av mina stora favoriter, Neal’s Yards Beauty Sleep Body Butter. 

• Recension av ekologiska body butters från Dr Organic, Burt’s Bees och Way of Living som fick en 5:a.

 

English: I love a thick rich body butter during winter. My friends Sofia and Andrea tried the 2 Swedish ones from Victoria of Sweden and Estelle & Thild, and I tried the one from British brand Neal’s Yard Remedies. The latter won 🙂