Brun utan sol – ekologisk och naturlig.  Älskar brun utan sol, eftersom jag inte har tålamod att ligga och sola och heller ej önskar solskador. Här är tre naturliga och ekologiska bus-produkter som är milda, alltså ger de inte knallbrun färg på en natt, utan här behöver man bygga upp och använda produkterna flera gånger för att få ett synbart resultat. Vilket jag uppskattar – hatar när man blir orange efter 6 timmar, och man inte kan göra något åt det, haha.

 

TIPS! Jag använder ALLTID appliceringsvante till brun utan sol, det går inte att få ett bra resultat utan tycker jag. Jag brukar busa på kvällen och sen på morgonen vaknar man med lite mer färg och kan enkelt ta en dusch. 

 

Bioregena, Self Tanning Lotion, 125 ml, 249 kronor. Detta är en tjockare kräm som är vit och som har en lite syrlig doft och som också är smidig att massera ut (med applikatorvanten) på huden. Känns lite “rikare” i känslan på huden än Biosolis, och mer som en klassisk hudkräm. Ger också en fin färg som är naturlig efter några timmar, men kanske ändå den av dessa tre som ger mest färg efter en natt. Även denna vårdar huden bra, och håller huden fuktad. Betyg: 5/5. 

 

Biosolis, Self Tanning Spray, 100 ml, 189 kronor. Detta är en sprayflaska och själva krämen är ljusgul och lite mer som en emulsion i konsistensen. Trevlig! Har en mild doft som påminner om popcorn! Lätt att spraya ut på huden (men det gäller att vara försiktig) och sen är det bara att ta den lilla vanten och massera ut lotionen. Ger efter några timmar en mild färg som ser riktigt fin ut, men ger ändå minst färg av dessa tre. Håller också huden mjuk och återfuktad, och det uppskattas. Betyg: 4,5/5. 

 

Madara, Fake It Natural Look Self Tan Milk, 360 kronor. Pumpflaska som doserar ut en vitaktig kräm som ser skimrande ut, och som ger huden fin glow. Har en sötaktig doft som ändå doftar klassiskt bus. Lätt att massera in med vanten och känns återfuktande på huden. Ger minst färg av dessa tre, men också riktigt fin färg. Och hellre bygga på med lite i taget är min devis. Betyg: 5/5. 

 

Sammanfattningsvis: De är ganska likvärdiga, ger en gradvis mild uppbyggnad av färgen och ger framför allt en naturligt snygg ton till huden, inga konstiga orange nyanser. Doftar alla av BUS, men Madaras doftar mest. Minst doftar Biosolis, som har bästa doften. Mest effekt snabbast gav Bioregena. Skulle jag använda alla tre igen? Självklart!

 

Läs mer: Mina bästa BUS: 

Bäst i test: ekologisk brun-utan-sol