Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko, Eteritique & Naturligt Snygg. 

Body balm. Det finns en trendande produkt att hålla ögonen på – bodybalms. Alltså en typ av fast salva för kroppen, lite som ett bodybutter. Balms för ansiktet har du säkert redan testat, de kan vara krämiga och oljebaserade. Och samma sak med bodybalms. Nu när vintern är på gång gillar jag att byta ut mina bodylotions till lite mer vårdande och feta/rika kroppsprodukter. Här är tre som kommer att gå varma hela vintern!

melvita_balm

Melvita, L’Or Rose Firming Oil-in-Balm, 170 ml, 429 kronor. Den här plastburken innehåller en kräm som är mer som ett bodybutter. Det har en frisk, lite syrlig doft som påminner om bär. Den tar lite tid att smörja in, och det är också det som är grejen – man ska massera in under ett par minuter för att “aktivera” alla ingredienser. Man kan också använda denna som en kroppsmask men det har jag inte testat. Då applicerar man rikligt på tex låren, och sen lindar man in huden med tygremsor/gasbinda. Låter lite väl meckigt. Men som kroppsbalm är detta riktigt trevligt. Det är ju krämigt, men det känns aldrig fett och oljigt på huden, bara återfuktande, det absorberas bra och det är riktigt härligt. Kanske att jag hade velat ha mer “fett”, men det är bara min smak! Betyg: 4/5. 

nyr_bodybalm

Neal’s Yard Remedies, Women’s Balance Balm, 170 gram, 589 kronor.  Detta är så himla megalyxigt! Det är som en härligt fet oljig salva som doftar ljuvligt! Rosor, geranium, frankincense och patchouli, det så så himla nice att smörja in sig i denna. Huden säger slurp, och huden får en fin småklibbig känsla, utan att det känns too much. Denna är oljebaserad, och långt från krämig, men jag älskar det! Kliniskt bevisad att den reducerar bristningar i huden. Jag kan inte svara på det, men känner absolut att huden känns fastare och mer elastisk. Underbar! Betyg: 5/5. 

weleda_balm

Weleda, Mama Strech Mark Massage Butter, 150 ml, 249 kronor.  Detta body butter är riktat till kvinnor som kan förebygga bristningar under graviditeter, men det går lika bra att använda om man inte är gravid! Det är tjockt, fast och härligt, har en mild doft av ros, neroli och myrra. Tar lite tid att smörja in, men verkar vårdande och känns väldigt härligt på huden. Även detta kan kliniskt bevisa förbättringar av bristningar. Jag kan känna återfuktad och elastisk hud, härlig känsla och bara kärlek! Den står nu på nattygsbordet som extra vårdande handmask för natten. Betyg: 5/5.