Rengöring för ansiktet. En av mina absolut viktigaste produkter för ansiktet är helt klart rengöringen. Jag tvättar av mig varje kväll, bort med smink och smuts som ansamlats på huden under dagen. Bor man i en storstad som Stockholm är det mycket som lägger sig på huden som man vill få bort. Här har jag testat tre olika rengöringar, två svenska (de svarta) och en färgglad finsk!

 

Nott Nuit, Lave Enzymatic face Cleanser, 100 ml, 699 kronor. Den här dyrgripen är fin att se på och den svarta glasflaskan är också trevlig att pumpa ur. Rengöringen är som en emulsion i konsistensen, lite som en gelaktig kräm som inte löddrar men som är lite som kompott i känslan. Innehåller bland annat vulkanisk aska (!), probiotika, alger, enzymer från granatäpple och extrakt från hibiskusblad. Emulsionen har en beige färg och doftar lite friskt från örter som rosmarin och salvia. Den är trevlig att massera in i huden och tar bort smuts och smink utan problem. Huden känns otroligt ren när man har sköljt av den. Nästan så att den känns lite torr (åtminstone känsliga jag) efter tvätt. Detta är inte riktigt min typ av rengöring, och trots att den verkligen gör rent så känns det inte som en 100%-ig match. Lägg sen till priset. Denna rengöring passar nog bättre för en lite mer normal/fet/obalanserad hud. Betyg: 4/5. 

 

Djusie, Liquid Silk Perfect Cleansing Oil, 100 ml, 349 kronor. Detta är en billigaste och också den bästa rengöringen av dessa tre. Först och främst – har ni sett en finare flaska? Så glad man blir av färg! Det är en glasflaska med bra pump och oljan som kommer ut är ljus, nästan genomskinlig och den doftar underbart. Lime, grapefrukt, geranium och jasmin – ni hör ju! Lätt att massera in i huden, lösgör smuts, spf och smink utan problem och sen kommer det bästa: bara att skölja av med ljummet vatten. Det är underbart att det går så snabbt att göra rent ansiktet, och det är också härligt att passa på att göra lite ansiktsmassage när man masserar ut oljan. Lämnar huden ren, fräsch och mjuk. Älskar! Betyg: 5/5. 

 

Om-Se, Face Cleansing Oil, 100 ml, 445 kronor. Den här snygga svarta glasflaskan är verkligen trevlig att se på – och den är också smidig som sjutton med jättebra pumpfunktion. Detta är en oljerengöring och den kommer med en duk, som jag dock inte har använt pga den är lite grov i sin textur. Tillbaka till flaskan! Den innehåller en blandning av solrosolja, ricinolja, jojobaolja och rapsolja bland annat, och konsistensen är verkligen oljig. Man masserar in i huden och den löser upp smink, spf och smuts utan problem. Dock är det ganska mycket jobb med att forsla bort olja och smuts pga den oljiga konsistensen. Man blöter ned en muslinduk i varmt vatten – inte mig emot, jag gillar den typen av rengöringsrutin – och torkar sen av huden. Tyvärr är det lite besvärligt, men när allt är borta är huden fin-fin! Mjuk, ren och återfuktad. Så lite seg att få bort men bra. Doftfri. Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa ansiktsrengöringar: 

Bästa ekologiska ansiktsrengöring