BB Cream.  Älskar BB Creams som ofta är lätta att applicera, och som ger lagom och naturlig täckning för huden. Här är Inikas nya i ny formula och i ny förpackning som jag har testat:

 

Inika Organic, BB Cream, Cream, 529 kronor. Snygg guldig flaska och med ett pump har man en alldeles lagom mängd BB-cream för att täcka hela ansiktet. Jag blev först lite rädd för nyansen, den kändes för gul/orange för mig, men den smälter faktiskt sömlöst in i min hud! Detta är en lätt, nästan fluffig kräm som kräver att man har grundat med något lite mer “oljigt”, som tex en ansiktsolja, en återfuktande primer eller en härligt fet ansiktskräm. Det är en bb-cream som du egentligen ska kunna ha direkt på huden, och den återfuktar förvisso huden, men resultatet på hudytan känns lite för fattigt och torrt, om ni förstår vad jag menar.

Den torkar liksom snabbt in i huden, och lämnar den inledningsvis matt. Så man får vara snabb när man applicerar, så att den inte torkar in och skapar kanter. Tyvärr är själva appliceringen därför lite svår. Jag använder fingrar när jag applicerar, men det går också bra med borste. Man kan också bygga upp den, alltså applicera mer, för ännu mer täckning.

Den är riktigt fin med en primer under och håller huden jämn i sin ton och gör att den känns fräsch och pigg. Om den först känns matt, så ska man ha lite tålamod, för sen ger den huden en jättefin naturlig lyster! Den känns också sen återfuktande, och är lätt täckande, så den är liksom “tunnare” än en foundation, så perfekt för de dagar man vill se naturligt snygg ut!

Ger ett riktigt fin resultat, även om jag inte är 100 % kompis med den lite vattniga konsistensen, jag hade velat ha mer oljig feeling, brukar vara lättare för mig att applicera då. Men den här kommer jag att använda mycket i vår! Betyg: 4. 

inika_bb cream