Inlägget innehåller reklamlänk till Naturligt Snygg.

 

Ekologiskt ansiktsserum. Oljebaserade serum gillar jag skarpt, även om det tenderar ibland att bli för mycket för min hud (en förändring som skett de senaste åren, har väl med åldern att göra antar jag.) Svenska Organics by Sara gör otroligt fina produkter med höga halter av just ekologiska ingredienser. Här har jag testat ett serum för känslig hud.

 

Organics By Sara, Facial Oil Serum Sensitive, 30 ml, 449 kronor.  Detta oljebaserade serum är till för känslig hud, så det är utan doft och utan alltför aktiva ämnen. Serumet har två faser (två delar) där oljor från bland annat tistel, karanja och chia är den ena och den andra fasen är glycerin som återfuktar huden på djupet. Dessa två faser ska först skakas, och sen är det bara att applicera ett par droppar på huden.

Jag har under vintern använt den främst när jag har varit ute i kylan, men även till natten. Just nu är min hud mest nöjd med fukt, och blir det för mycket olja, så reagerar huden tyvärr. Men denna har funkat fint som nattolja/nattserum för mig och även att lägga i lager över fuktserum och under ansiktskräm till dagen. Inga reaktioner alls! Den omsluter liksom huden och håller den skyddad, mjuk och elastisk. Uppskattar verkligen att den ger huden näring men är så pass mild att den inte får huden att reagera. Den ser verkligen till att hålla huden mjuk, ingen vintertorrhet alls i sikte, men allra bäst är känslan i huden på morgonen när man vaknar – huden studsar! Betyg: 4,5/5.