Ansiktsolja. Jag har ju svårt att leva utan en bra botanisk ansiktsolja under vinterhalvåret. Denna vinter har jag haft sällskap av denna olja från finska Djusie.

 

Djusie, Fruit Glaze, Vitalising & Brightening Facial Oil, 30 ml, 520 kronor. 

Den här otroligt fina och tunga glasflaskan är så bra! Tyngden av den gör att man aldrig behöver vara orolig att den ska ramla av badrumshyllan. Bara skruva av toppen och sen ta upp olja med pipetten – med en hand! Men det är så klart det som är i flaskan som är grejen. Oljan är ljust gul och har en fin doft av bland annat geranium. Den här oljan absorberas lätt av huden och den återfuktar och gör huden mjuk och mättad. Jag känner på hudens struktur att den är slätare och mjukare med denna olja. Den lovar också att den ska ljusa upp huden och den gör den faktiskt. Det är en suverän ansiktsolja som gör huden mjuk, glowig och återfuktad.

Innehåller bland annat olja från druvkärnor (min favorit!) acai, rosenkvitten, nyponros och  lingonfrön och innehåller även återfuktande skvalen. Så detta är en mix som passar min hud perfekt. Stunsig, mjuk och nöjd hud hela dagen och kvällen. Den klarar sig på egen hand, men på vintern har jag alltid en ansiktskräm över på dagtid. Till natten klarar den sig bra på egen hand. Eftersom jag har något känslig hud är jag alltid orolig att vissa oljor ska orsaka en reaktion, men denna är verkligen mild men på samma gång aktiv utan att irritera. Perfekt! Betyg: 5/5