Ekologisk ansiktsrengöring. Kolla in de här fina förpackningarna! De vecklas upp så fint, som origami! Möt franska märket Patyka som gör lyxig ansiktsvård i snygga förpackningar. Deras produkter är naturliga och ekologiska, certifierade av Ecocert – det allra första märket att bli Ecocert-certifierat och skönhetsföretaget grundades redan på 1920-talet i Paris.

Efter man har vecklat upp dem – på insidan av kartongerna står all info om hur man ska göra, och sen kan man lätt vika ihop dem och lämna i återvinningen.

Jag är noga med rengöringen på kvällen, för att få bort smink och smuts som ansamlats i huden under dagen. Double cleanse, alltså att använda sig av två olika rengöringar efter varandra, är ett bra sätt att öka din lyster, lite beroende på vilka typer av produkter du använder.

Dessa tre är designade att fungera ihop, men självklart kan man även använda dem en och en. Notera att rengöringsoljan inte sköljs av med kallt vatten, som man gör med tex rengöringskrämer, utan här behöver du en muslinduk eller en tvättsvamp i varmt vatten.

När jag använder alla tre produkter ser jag genast att huden verkligen strålar. Jag känner mig ren, fräsch och inte alls torr som man kanske kan tänka sig efter två rengöringar. Men ibland orkar jag inte köra alla 3 produkter, utan nöjer mig med en av rengöringarna + toner.

patyka2

Steg 1 – rengöringsolja 

• Remarkable Cleansing Oil, 100 ml, 445 kronor. Smidig pumpflaska och den innehåller en oljerengöring som doftar underbart sött av mandel. Oljan är lätt i känslan och smidig att massera ut på torr hud. Oljan lösgör smink och smuts utan problem och det är heller inga problem att gnugga ögonen försiktigt för att lösgöra mascara och ögonsmink. Sen tar jag en liten ansiktshandduk som jag blöter i varmt vatten och torkar av oljan. Efteråt känns huden ren, mjuk och härlig. Den här gillar jag! Betyg: 5/5. 

 

Steg 2 – skumrengöring 

• Cleansing Perfection Foam, 100 ml, 445 kronor. Det här är också en smidig pumpflaska som doserar ut ett härligt, fluffigt och tätt skum. Det doftar lite fruktigt och fräscht. Lätt att massera ut i huden och känns mjukt och trevligt, inte stumt och vattnigt som jag kan tycka att många andra skumrengöringar kan göra. Den här rengöringen innehåller milda fruktsyror som rengör djupare, utan att torka ut huden. Den bidrar till att ge huden fin lyster och tar hand om ev oljerester. Den här använder jag även på egen hand och den tar lätt bort smink med spf och ögonsmink. Trevlig! Betyg: 4/5.  

 

Steg 3 – ansiktsvatten 

• Essential Lifting Lotion, 100 ml, 445 kronor. Efter de två rengöringarna ska man så klart fukta huden. Detta är ett ansiktsvatten (lite förvirrande att de kallar det lotion) som man sprayar i ansiktet och det hjälper till att återställa hudens pH-balans. Det tillför också fukt (innehåller aloe vera och hyaluronsyra) och det doftar underbart! Det återfuktar huden så bra att jag verkligen inte behöver kasta mig över min ansiktsolja eller ansiktskräm efteråt. Fräscht och härligt! Betyg: 5/5. 

patyka1

English: French brand Patyka has created great cleansing products, designed to work together for full glow, but they also work absolutely fine on their own. I’m totally in love!