Naturlig makeup. En fin rouge på kinderna gör att man väldigt snabbt ser lite fräschare och piggare ut. Men många har svårt att applicera rouget, och det hamnar ofta ganska mycket på fel ställe, och många väljer också fel nyans.

rouge

Jag har hjärtformat ansikte, så jag borstar rougen på kinderna, på de så kallade apples of the cheeks, (om du ler så lägger du rougen på den högsta punkten på kinden) och sen borstar jag lite upp utåt på kindbenet, inte under.

Här är en trio från svenska Maria Åkerberg som jag har testat:

Maria Åkerberg rouge

Överst:

• Maria Åkerberg, Rouge, Coral. Detta är en korallfärgad rouge med mycket skimmer, typ glitter. Detta är ett typiskt sommar-rouge skulle jag säga. Inget för blekfisar. Bra pigment och bra hållbarhet. Inte en nyans som jag passar i, eftersom den går åt varm, brunröd färg. Känns lite väl spexig.

• Maria Åkerberg, Rouge, Caramel. Den här är lite kallare i tonen, utan skimmer och så kallad satin, alltså inte helt matt. Ser ganska ljust ut på bilden, men är bronzerliknande i färgen. Riktigt snygg på solbränd hud, och har varit min favorit i sommar.

• Maria Åkerberg, Rouge, Pink. Klassiskt kall rosa som är helt matt. Perfekt nyans när man blir lite blekare, blir verkligen superfräscht på kinderna som “poppar”. Den här kommer jag att hålla mig till i höst. Bra pigment och bra hållbarhet.

Maria Åkerberg rouge

Här är de fotade i ett annat ljus, och här ser ni hur mycket mörkare de alla är. Coral överst, Caramel till höger och Pink till vänster.

 

Läs mer:

• Spana in läppglansen från Maria Åkerberg.

• Naturlig bronzer från Maria Åkerberg.

 

 

English: Swedish brand Maria Åkerberg makes really good natural cosmetics. These blushes has really nice pigments and stays on forever. My favourite shade is Pink that has the right cold shade for my skin.