Veckans fråga till skönhetspanelen kommer från Jenny som undrar vad en sheet mask egentligen är och om det finns ekologiska varianter. Hannah Sjöström förklarar hur de funkar och varför sheet masks är en schysst grej att addera till sin skönhetsrutin. 

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

VECKANS FRÅGA: 

Hej!
Nu har jag sett så många kändisar som använder sheetmask att jag verkligen också vill testa! Men det ser väldigt obehagligt ut, och jag skulle hata att få panik när jag har på mig en sån mask. Sen är jag noga med vilka ingredienser som finns i mina skönhetsprodukter, försöker att enbart använda eko. Men nu är jag ändå lite sugen på att testa sheetmask, finns det ekologiska? Tack för en bra sajt! Mvh Jenny

 

HANNAH SVARAR:

Hej Jenny!

hannahJa, visst är det lite roligt med alla dessa masker! Sheetmask heter arkmask på svenska och det beror på att masken är ett ark, ofta gjort i någon form av fibermaterial med hål för ögon och mun och som man sätter på ansiktet. Dessa ark kommer ofta engångsförpackade i en påse och de simmar omkring i en ”sås” som ofta innehåller en massa hudboostande ämnen.

Fuktgivande hyaluronsyra är vanligt, men det finns också arkmasker med olika extrakt från stärkande örter, antioxidanter, naturliga syror och andra rengörande ämnen. Och det finns ekologiska alternativ!

Hos oss är Whamisas sheetmasks väldigt poppis och de är gelébaserade ark som är ganska tunga, några av dem är 2-delade, och som kan glida av ansiktet. Bäst är att lägga sig ned när man har på sig dem. Kolla in dem här. >>>

Men vi har också lättare varianter från franska märket L’Atelier des Delices som är i fiberform (biologiskt nedbrytbara) och de har även mindre patches som man kan ha för området under ögat. Kolla in ansiktsmaskerna här >>>

Hoppas du vågar testa – det är inte bara en kul grej att lägga till i sin hudvårdsrutin, en eller ett par gånger i veckan – det är också ett bra sätt att stötta huden och ge den en boost.

Lycka till! /Hannah