Veckans fråga kommer från Lotta vars son har fått problem med acne. Går det att lindra tonårsacne med naturlig hudvård? Hudterapeuten Katarina tipsar om hudvårdsprodukter och kost vid acne.

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

VECKANS FRÅGA:

Hej Naturligt Snygg,

Jag har länge använt ekologiska produkter och även förespråkat detta till min familj, men nu har min tonårsson (14 år) fått rejäla problem med akne. Går det lindra akne med naturliga produkter? Jag är väl insatt i kostens inverkan på huden, så är mest ute efter hudvårdstips.

Stort tack på förhand! /Lotta

 

KATARINA SVARAR:

katarina_berglundHej Lotta,

Visst kan man göra det. Hudvården är en stor del av hur huden mår men ändå viktigare och som är bra att du är medveten om är kostens inverkan på huden. Gluten, mejeri, animaliska fetter och för mycket protein kan vara svårsmält för kroppen och orsaka hudproblem, så det är alltid grunden att försöka minska på när man ska behandla acne.

Att lägga till mycket frukt och gröna bladgrönsaker är toppen liksom att dricka vatten med pressad citron. Gärna 1-2 liter om dagen. Det hjälper till att rena levern som ofta är inblandad vid hudproblem. Spirulina är också bra och renande för kroppen. Finns i tablettform också om man inte vill ha pulver.

Maria Åkerberg har en serie för acnehud som heter clearing som är jättebra. Det finns ett startkit man kan börja med för att känna på produkterna.

Masken som är i setet kan man applicera punktvis där det kanske krävs lite extra och den kan även sitta kvar under hela natten för att behandla huden.
Den är helt genomskinlig så det syns inte när den är på.

Det finns även ett serum, olja och balm i serien som kan kännas bra att komplettera med.
Serumet och oljan lägger man under krämen.

Har man fetare hud är oljan bäst att lägga under krämen men vid torrare acne kan serumet passa bättre.

Balmen är extra skön när det är kallt. Så blir det en kall vinter kan man byta ut den vanliga dagkrämen mot balmen istället.

Varma Hälsningar
Katarina, Hudterapeut

Mer läsning:

Veckans fråga: Hur trollar man bort en finne med hjälp av smink?

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>