Veckans fråga till Skönhetspanelen kommer från Marie som kämpar med att få till volym i håret med ekologisk hårstyling. Frisören Maria ger flera grymma tips på spray och schampo som ger volym och tricks du kan ta till vid stylingen!

Glöm inte att ställa dina egna frågor till Skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

VECKANS FRÅGA:

Hej!
Undrar om ni har något bra tips på hårstyling produkter, har provat många men hittar inget som funkar. Börjar bli dyrt! Min frisör säger att jag har tunt hår med fina hårstrån. Jag vill ha stadga och volym men tycker inget funkar på mig. Har gått tillbaka ibland till Maria Nilas saltspray och ocean mist det hjälper och även osis puder, men vill ju helst använda rena naturliga produkter. Jag ger snart upp vill ju känna mig fin i håret och inte alltid platt fall. Har alltid använt mycket hårspray tidigare och då visste jag att håret höll sig på plats. Har ni något tips eller får jag ge upp?
Mvh Marie

MARIAS SVAR:

Maria HellströmHej!

Jag vill börja med att säga att du inte är ensam om det här problemet. Ekologisk hårvård och styling är mer vårdande för håret än konventionella produkter – och enklast att hitta passande produkter har de med tjock och torrt hår skulle jag säga, lite förenklat.

Ekologisk styling kräver ekologiskt schampo och balsam

Först och främst antar jag att du även väljer ekologiskt när det kommer till hårvård (schampo och balsam) och redan där är det viktigt att du hittar produkter som inte tynger ditt hår för mycket. Jag brukar rekommendera att endast använda schampo när man har fint och tunt hår.  Eftersom de rengör med mildare tensidrar som inte öppnar och rengör håret lika kraftigt så behövs inte alltid balsam, utan kan i stället bli för tungt när du har tunt, fint hår. Gör i stället en vårdande kur då och då. Och har du problem med statiskt eller trassligt hår kan en balsamspray på längderna hjälpa till.

Välj rätt stylingprodukter och föna noggrant

När det kommer till styling så är saltspray ett bra val tycker jag. Less is More Elderflower Salt Spray är kraftig, även Angelroot Volume Spray från Less is More är toppen att använda i rötterna för att få extra volym. Föna och forma sedan noggrant, med det menar jag att man behöver forma håret från blött till torrt hår, inte börja när håret är för torrt när en del av formningen redan gjorts. Och vara noga med att det blir riktigt torrt, annars släpper volymen man byggt upp snabbt!

Ett litet sidotips vid styling: Det finns en volymtång som krusar håret, den ska vara smal, endast några cm bred, använd den i hårrötterna. Det skapar en otroligt hållbar volym helt utan produkter.

Avsluta sedan med ett av följande alternativ:
Lindengloss Finishing Spray från Less is More. Se till att fördela det jämt över håret och låt torka in ordentligt innan du rör vid håret.
– Använd Bruns Hårdvax. Ta en liten klick som du värmer upp i handen och ” schamponerar ” in i hårbotten och hårlängderna. Detta ger en fantastiskt bra och hållbar volym på alla hår men är speciellt bra på fina hår.

Sammanfattningsvis:
– Hitta en hårvårdrutin som ger volym och inte tynger den ditt hår
– Var noga med din föning och styling, det är AO för att få en hållbar volym
– Styla med produkter som lyfter på rätt sätt

Varma hälsningar
Maria Hellström
Frisörmästare

Mer läsning för dig:

Veckans fråga: Hur får jag naturlig volym till mitt tunna hår?