Veckans fråga till skönhetspanelen kommer från Evelina som vill ha hjälp att hitta en bra fysisk butik för att testa och handla ekologisk smink. Hannah Sjöström tipsar om sina favoritställen.  

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

VECKANS FRÅGA:

Hej! Jag vill helt gå över till smink, (foundation, puder m.m) som är naturlig, ofarlig och ekologisk. Finns det någon butik i Stockholm dit man kan gå och som ni rekommenderar, där jag kan få guidning och hjälp att få rätt produkter för min hy? Ett plus om de visar och kanske även sminkar en också. Tacksam för hjälp!
Mvh Evelina

 

Hannah Sjöström, chef Metro Mode. Foto: Henry Lundholm

HANNAH SVARAR: 

Hej Evelina! Jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde ge dig ett positivt svar här, men tyvärr är det lite dåligt med just det du efterfrågar. Men det finns några ställen i Stockholm som absolut är värda ett besök:

• Åhlens City säljer bland annat ett av mina favoritmärken, Nvey Eco som har superbra basprodukter som foundations, concealers och puder. Där finns det ibland makeup artister på plats, men inte alltid. Dock kan du ju alltid klämma och känna själv. På Åhlens City finns också Estelle & Thild som nyligen har lanserat ekologiskt certifierat smink och här finns foundations, ögonskugga, läppglans mm. Mycket fina produkter! Estelle & Thild hittar du också på utvalda Kicks.

 

• Paradiset (finns i City, Söder och Sickla) säljer en del makeup, bland annat från det franska märket Couleur Caramel som jag gillar, och de säljer även märket Purobio som är perfekt för dig med lite mindre plånbok. Deras ögonskuggor, highlighters och rouge gillar jag liksom läppstift, kajaler och borstar. Paradiset säljer också Dr Hauschka tror jag. Det märket har uppdaterat alla sina sminkprodukter och det har verkligen blivit ett uppsving! Älskar tex den nya volym-mascaran, rouge, puder och concealer från Dr Hauschka.

 

• Hälsa för alla/ Life i källaren i PUB-huset säljer smink från svenska märket Maria Åkerberg och jag gillar framför allt Maria Åkerbergs rouge, läppglans och bronzers. Och de har tidigare sålt det fina sminket från Börlind som har en mascara och BB Cream som jag gillar. Tidigar har de även sålt Dr Hauschkas makeup och det tror jag att de gör fortfarande.

 

• Cow parfymeri på Mäster Samuelsgatan säljer ett av mina favoritmärken, RMS Beauty i deras webbshop, och jag tror att de även säljer produkterna i butiken. RMS har den bästa ekologiska mascaran, if you ask me, men även deras foundations som dubblar som concealer är grymma liksom ögonskuggorna och krämrougen – och borstarna!

 

• Hälsokraft-butikerna säljer det australiensiska märket Inika som också gör riktigt fin makeup, bland annat är deras mineralfoundation väldigt populär, men de har lanserat ett helt nytt sortiment och just nu testar jag en riktigt bra BB Cream och mascara som är vegan.

Lycka till!

Hälsar Hannah