Veckans fråga till Skönhetspanelen kommer Liselotte som är på jakt efter en naturlig mascara som tål vatten och som inte smular och faller av under dagen. Makeup-artisten Åsa Elmgren ger sina bästa råd. 

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

VECKANS FRÅGA: 

Hej Skönhetspanelen!

Jag är ute efter en naturlig mascara som kan ersätta Kanebo Sensei jag haft som går att tvätta bort med 38-gradigt vatten. Jag är alltså ute efter en mascara som klarar av kallt vatten, tex bad och regn, och som inte faller av och smular under dagen. Jag undrar om Hynts Nocturne mascara klarar av detta eller rekommenderar ni någon annan ekologisk mascara som är vattenfast?

/Liselotte

ÅSA SVARAR:  

Hej Liselotte!

asa-elmgrenHynts Nocturne mascara är en av mina personliga favoriter, även om den inte är vattenfast, då det ännu inte finns några vattenfasta 100% naturliga mascaror. Jag tycker att den ger volym, längd och separerar fransarna fint, men ger ändå ett naturligt resultat. Jag tycker den håller väldigt bra, och ”smular” inte under dagen. Den är även lite mer fast i konsistensen vilket jag gillar, då det minimerar kladd när man applicerar.

Men mascara är ju väldigt individuellt vad man gillar beroende på hur ens egna fransar ser ut, ögonform etc. Vissa gillar naturligt målade fransar och andra extra allt! Om du kommer tycka att Hynt’s mascara är en värdig ersättare till din Kanebo mascara kan jag inte svara på, det är ju två helt olika mascaror och märken. Hynt’s mascara är som sagt var inte vattenfast, däremot sitter den mycket bra, men du kan inte bada med den. Själv använder jag Hynt’s mascara dagligen, men ibland måste jag använda en vattenfast mascara i jobbet tex. Om det är väldigt få tillfällen som du måste ha en vattenfast mascara så kanske du får kompromissa och använda den ibland.

I somras skippade jag mascaran helt och använde bara lite kajalpenna och fransböjare, det funkade fint. Ett annat tips kan ju vara att använda ett fransserum som Lash Food Natural Eyelash enhancer för att få långa fransar. Det tillsammans med fransböjare kan ju vara tillräckligt för att känna att man kan skippa mascara helt och hållet vid bad och varmare väder!

Lycka till! /Åsa

 

Köpguide: Ekologisk mascara