Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om torrhetslinjer och rynkor. Eco-beauty-konsulten Iván Valencia tipsar om produkter som gör jobbet! 

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

VECKANS FRÅGA:

Hej! Jag har fått torrhetslinjer/-rynkor. Det ser ut som rynkor men jag är för ung för att ha fått rynkor och har förstått att det är på grund av att det är någon typ av torrhetsrynkor. Det jag behöver hjälp med är hur jag ska göra för att få bort detta? Går det ens att göra själv hemma? Tack på förhand, Anna

 

ivanIVÁNS SVAR: 

Hej Anna,
När du skriver torrhetsrynkor kommer jag att tänka på mina som jag har runt ögonen. Det är den typen av rynkor jag har som träder fram när jag slarvat med att dricka vatten, festat hårt eller sovit för lite. Jag vet inte om det är dessa du menar men mina tips för att ”trolla” bort dessa är att kapsla in huden i olja över natten. Min lilla ritual ser ut som följer inför nätter då jag vill maxa fuktbalansen i huden.

1. Rengöring med massage
Tvätta rent ansiktet som du brukar men massera igång blodcirkulation försiktig genom att massera mjukt med fingrarna i cirkelrörelser från pannan och ner mot hals, längs med tinningar och ner för kinder. Här kan jag verkligen tipsa om att använda en konjakssvamp, för att få en lätt peelingeffekt. ”Väck” huden för det som komma skall. 🙂

2.Glöm inte ansiktsvattnet!
Många kanske inte känner till ansiktsvattnets egentliga ”mission”: den ska återställa ph-balansen i huden. Varje gång vi tvättar med vatten i ansiktet så rubbas dess ph-balans och den blir då lite mindre mottaglig för kommande produkter. Ansiktsvattnet återställer snabbt dess ph-värde och huden tar in fukt bättre. Fukt vill vi ha, speciellt mot torrhetsrynkor!  Tips på fint ansiktsvatten är Loelles Rose Water. Doften av damascenaros är nästintill magisk!

3. Express detox och återfukting!
Välj en riktigt smart ansiktsmask som både detoxar och återställer fuktbalansen. Just en sådan mask har nyss lanserats, Sea Me från True Organic Of Sweden. Fantastisk mask som kommer att hjälpa mot torrhetslinjer samtidigt som den detoxar. Huden får mer glow! Den är baserad på Aloe Vera som i sig är lugnande och återfuktande. Den är även berikad med Chlorella, en alg som har detox-effekt men även sätter igång collagenproduktionen i huden. Collagen är just det protein i huden som gör att linjer jämnas ut. Förutom detta innehåller den aminosyror, mineraler och spårämnen som är riktigt boostande för huden. Producenten har även fått med hyaluronsyra i denna fantastiska mask, och det bidrar ytterligare till att huden jämnas ut mer. Resultatet är fantastiskt! Lyster och mer utjämnad hud som blivit fullproppad med nyttigheter. Den är 100% naturlig, 96% ekologisk och 200% amazing! 🙂

4. The slow moist!
Nu när huden är boostad efter masken är det dags att binda fukt i huden och kapsla in! Ta på några droppar av en kallpressad jojobaolja av högkvalitet,exempelvis Loelle Jojoba oil. Den kan tränga in i huden och hjälpa till att fortsätta att binda fukt, så att torrhetslinjer jämnas ut. Du kan använda den även runt ögonen. Över den lägger du nu ett tunt lager med All You Need Is Me, en riktigt nyttig och fet salva med e-vitamin och blåbärsolja, som båda verkar antioxidanta och reparerande på huden. Nu har du verkligen gjort allt du kan för att förse huden med godsaker som ska råda bot på torrhetslinjer.

Dricker du dessutom ett glas vatten eller två på det så gör det inte saken värre. Självklart kan du använda dessa produkter även under dagtid. Jojobaoljan under din dagcreme. Salvan när det är riktigt bitande kallt ute och du vill skydda mot frostbett. Fundera gärna på om du kanske behöver förse kroppen med lite extra omega fettsyror, dessa hjälper till att smörja huden inifrån nämligen.

Nämnda är riktiga kärnprodukter väl värda att prova när du vill ge torrhetsrynkorna en fight! Lycka till!