Tänk vad många olika rengöringar det finns där ute. Jag gillar ju de som fixar all smuts/makeup på en och samma gång.

1. Acure, Facial Cleansing Cream, 120 ml, ca 100 kronor. Härligt pigg mintig doft – nästan som tuggummi! En slags seg pasta, eller som en tandkrämig tjock salva, mycket intressant. Med lite vatten löddrar denna fint och den är suverän på att lösa upp smuts, man känner nästan hur porerna löses upp under fingrarna. Men tyvärr funkar den inte på ögonen, den svider rejält och den är också ganska bra på att torka ut huden, trots att den är för torr hud. Betyg: 4. 

2. Pukka Ayurveda Skincare, Gentle Cleanser, 50 ml, ca 120 kronor. En vanlig vit creme som är ganska lös i konsistensen, lätt att massera in i huden och den är bra på att lösa upp makeup och smuts. Känns mild på huden och den är också mild för ögonen. En riktigt bra allround rengöring. Men tyvärr luktar den inget vidare, det blir inte någon trevlig upplevelse. Certifierad enligt Soil AssociationBetyg: 4. 

3. Nafha, Lait démaquillant, 150 ml, ca 195 kronor. Smart pumpflaska som doserar bra.  Lätt, mjölkaktig konsistens som är lite småklibbig. Känns skön på huden, men det krävs en del gnuggning för att få bort all ögonmakeup. Faktum är att den inte heller funkar så bra att ta bort mineralsmink. Lämnar också ibland en känsla av en hinna efter sig. Denna kör jag därför numera enbart vid behov på morgonen. Betyg: 3.

English: Among these three cleansers I like the minty one from American brand Acure and the one from Pukka, although it smells a bit off.