Alltså, hur gott!? Hittade lite halloumi i kylskåpet och nektarin i fruktfatet som inspirerade mig till att göra en sensomrig lunchsallad i helgen. Men den är så matig att den funkar väldigt bra till middag också. Testa, den är så värd det!

Nektarin- och halloumisallad
2 port

1 dl bulgur
200 g halloumi
1 nektarin
1/4-1/2 röd lök
1/4 gurka
ca 2 dl ruccola
persilja
10-15 pekannötter
1-2 tsk honung

Dressing:
1 msk crema di balsamico
0,5 dl olivolja

Rosta pekannötterna i en torr het panna några minuter. Häll honung över, rör om och dra av plattan.
Koka bulgur enligt instruktionerna på paketet. Skär halloumin i bitar och nektarinen i smala klyftor. Stek först osten gyllenbrun, och sedan persikan lite hastigt.
Strimla röd lök, skär gurkan i bitar och skölj ruccolan. Blanda alla ingredienser (utom persilja och nötter) i en skål. Toppa med persilja och nötter. Skaka/vispa ihop balsamico med olivolja och häll över salladen. Ät på en gång!