Meny

Guide

Vinterns bästa hudvård för ansiktet!

Tjoho! Jag tror att jag äntligen har funnit kuren mot torr och fnasig vinterhy!

Vanligtvis är jag supertorr i ansiktet hela vintern. Och det i sin tur (plus andra livsstilsförändringar) brukar generera plitor och irriterad hy. När jag tittar mig i spegeln på morgonen sätter det lätt en lite grå ton på resten av dagen, om ni förstås vad jag menar…

Men i år är det inte så! Jag testade lite med vad jag hade hemma (vill ogärna köpa nytt om jag inte gjort slut på det som finns) och hittade en oslagbar kombo. Här kommer den:

På morgonen tvättar jag mig bara med ljummet vatten. Sedan smörjer jag först in ansiktet med boragoolja. Runt ögonen smörjer jag in mig med Estelle & Thilde Biodefense Antioxidant Eye Cream. Sen avslutar jag med Blueberry Queen Cream från Care of Gerd innan det är dags för sminket (rouge från Lily Lolo, mascara från Une etc).

På kvällen tvättar jag mig antingen med bara ljummet vatten, eller med Moonsun Cleansing Oil om jag har mycket smink kring ögonen. och så smörjer jag på Annemarie Börlind Orange Blossom Energizer innan jag går och lägger mig.

Det här går ju helt emot det där att man med fördel väljer produkter ur samma serie, som kompletterar varandra på ett genomtänkt sätt. Och jag kan tänka mig att andra oljor – som arganolja – ihop med andra fuktighetskrämer funkar minst lika bra. More is more på vintern, helt enkelt!

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar

Lånat leksaker hos Bundling

Kommer ni ihåg att jag skrev lite om att ha för mycket prylar hemma? Om inte, klicka här.

Nu har jag hitta lösningen på röran i barnens rum. Tror jag. Hoppas det inte är en illusion… 😉
Jag fick nämligen tips om att man kan låna leksaker hos Bundling.se. För 239 kr kan man låna fem nya leksaker per månad! Tycker man att det räcker med 3 leksaker betalar man 149 kr/månad.
I helgen fick jag första lådan med prylar (levererad direkt till dörren, nästan exakt den tid som angavs i SMS:et jag fick) och speciellt sonen har gått loss på ett anatomipussel som läggs i fem lager (från skelett till påklädd pojke) samt en rolig robot som man bygger ihop själv.

I den ålder mina barn är nu, 7-8 år, skulle det förmodligen räcka med 3 saker per månad. De har ju en del annat att göra om kvällarna – läxor, idrott, läsa, leka med kompisar… Plus att det inte finns supermånga leksaker att välja på i den åldersgruppen. Men jag testar i några månader till.
När de var yngre hade det här varit ännu mer perfekt! Hur många leksaker har man inte köpt, som sedan blivit liggande nästan helt oanvända, för att det man trodde skulle gå hem inte var intressant för barnen alls? Då är det ju bättre att kunna låna prylar. Och blir de riktigt fästa vid en speciell leksak kan man köpa just den i julklapp eller födelsedagspresent. Inte en massa annat, som de varken gillar eller behöver.

Just därför funderar på att ge ett presentkort hos Bundling i julklapp till mina syskonbarn som är 1,5-5 år… Så får de första lådan på själva julafton. Bara det inte blir för traumatiskt att de måste lämna tillbaka dem, en månad senare =)

Läs mer:
Bundlings hemsida: https://bundling.se

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar

Brisbot – barnens nya kompis

Det har gått två dagar sedan Åhléns drog tillbaka sin kampanj med en väldigt söt och glad Lucia som frontfigur. Anledningen var Lucians hudton och kön – och jag misstänker att de flesta har hängt med i det helt vansinniga förloppet. Hela händelsen illustrerar, på ett väldigt konkret sätt, hur viktigt det är att kämpa för barns rättigheter. Vilket jag indirekt är med och gör just nu.

Ni som läste mitt inlägg i måndags undrade kanske vad mitt inlägg om att bli en gladare människa hade att göra i en hållbarhetslogg. Jo, jag har fått förmånen att delta i kampanjen för #brisbot, som jag strax ska berätta mer om.

Men först grunden för mitt engagemang: Som vuxen är jag tacksam för att jag hade föräldrar som gav mig möjligheten att utvecklas till en människa som är trygg i mig själv. När jag blev retad för att jag var tjock kunde jag oftast släppa det eftersom jag någonstans hade en väldigt stark trygghet i mig själv. Och föräldrar som lyssnade på mig när jag trots allt behövde prata av mig. För visst blev jag ledsen ibland.
(Den kille som inte gav sig, trots att jag bad honom sluta retas, brottade jag en vacker dag helt sonika ner – och satte mig på honom tills han gav upp. Sedan sa han  – tro det eller ej – inte ett ord om att jag var tjock igen ;-)).
Stödet jag fick har också bäddat för min livssyn, tror jag. Att glaset är halvfullt och att problem är till för att lösas (eller släppa och gå vidare från).

Tanken på att det finns barn som inte har det stödet gör mig helt förtvivlad. Nu verkar till exempel Åhléns Lucia ha omtänksamma föräldrar – och många stöttande röster ute i cyberspace. Jag hoppas att det är tillräckligt för att han ska kunna gå vidare från det här. Stärkt och stolt, som han borde få känna sig.

Om vi återgår till mig själv igen: Hade jag inte haft mamma, pappa eller goda vänner att prata med hade situationen förstås varit väldigt mycket svårare. Kanske hade jag inte varit den relativt lyckliga människa som jag är idag. Som barn är man ju så utlämnad till andras omtanke och goda vilja.
Att ringa till Bris vet jag inte om jag hade vågat – att prata i telefon tyckte jag var allmänt jobbigt. Däremot tror jag att jag skulle ha kunnat tänka mig att kontakta en bot, om det funnits då. En bot man förstås inte ersätta mänsklig kontakt helt och hållet (sorgligt vore det då), men det kan vara en väg för barn som kanske inte vågar ta kontakt med andra, eller inte orkar vänta på att få hjälp.

Brisboten – som går live i Sverige idag – är en chatt där man kan ställa frågor om det mesta. Alla svar har skrivits av Bris kuratorer, som har lång erfarenhet av att prata med barn om deras problem.
Spread the word – och filmen som finns på www.brisbot.com/movie. Så kanske fler barn kan få hjälp med små och stora problem som gör deras liv svårare. Brisboten funkar både på svenska och engelska.

#brisbot #bris

Läs/se mer:
http://brisbot.com/movie/

http://www.svd.se/ahlens-drar-tillbaka-kampanj-efter-familjens-onskan

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar