Meny

Livsstil

3 snabblagade (och billiga) soppor!

I slutet av januari är plånboken ofta lite tunn. Dessutom börjar jag känna för lite lättare mat igen, efter november-december då min kropp ofta skriker efter mustig, lite tyngre mat i stället. Jag tror på att lyssna på kroppen.
Därför har jag plockat fram recept på tre favoritsoppor – som är supergods, budgetvänliga och väldigt lättlagade!

Veckans vardagsvego: Morotssoppa med örtkräm

Veckans vardagsvego: Grön ärtsoppa

Veckans vardagsvego: Blomkålssoppa med mandelsmak

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Livsstil

Ny månad, nya leksaker

Nu har det gått en dryg månad sedan jag började testa Bundling, en tjänst där man lånar leksaker för X kr/månad beroende på hur många leksaker man vill ha varje gång. Läs mer genom att klicka här.

En vecka innan det var dags att byta leksaker fick jag ett mejl med en påminnelse, och så kunde jag boka datum om tid som passade mig. På avtalad tid kom samma kille som förra gången med en ny låda, samtidigt som han tog den gamla med sig. Väldigt smidigt – och trevligt att möta en människa på detta vis. :-)

Favoritleksakerna är Bundlings pussel som läggs i “lager” i stället för platt som en pannkaka. De har sonen byggt flera gånger om.
Tycker den här idén med att låna leksaker, istället för att köpa, är så bra. Själv kommer jag inte att ta så många nya lådor – det finns lite för få leksaker för den åldersgrupp som mina barn är i (7-9 år), men jag skulle verkligen rekommendera den här tjänsten till den som har yngre barn.

Man kan också lägga ner egna, överblivna träleksaker i lådan – så hyrs de ut till andra barn som inte hunnit tröttna på dem. Och så får man pengar för varje gång de hyrs ut. Jag ska upp på vinden och leta, tror jag har en del som skulle kunna passa åtminstone yngre barn…

Läs mer:

Lånat leksaker hos Bundling


www.bundling.se

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Recension

Sminka ögonen med årets trendfärg

Att grönt är årets trendfärg (enligt Pantone) passar mig som hand i handske! Jag har alltid älskat både att måla naglarna och klä mig i grönt. Just nu har jag en riktig favoritkombi i samma färg, för ögonen!
Jag har redan skrivit lite om ögonskuggorna här, men den här gången tänkte jag recensera produkterna också. =)

Lily Lolo Mineral Eye Shadow Green Opal. Mineralskugga som har en vacker, varm grönskimrande färgton som ändå är såpass diskret att man kan applicera den över hela ögonlocket och upp mot ögonbrynen utan att det ser för mycket ut (färgåtergivningen på ögonen är inte riktigt rätt på bilden ovan, men ni kan kanske ana skimret). Skuggan är lätt att applicera jämnt på ögonlocket. Tänk bara på att inte ta för mycket på penseln. Det behövs ganska lite för att få tydligt resultat. Själva förpackningen är fin, men det är lite svårt att skaka ut puder genom de små hålen inuti.

Maria Åkerberg Eye Shadow Petrol Green. Pressad ögonskugga med djup, varm och aningen skimrande färgton som rör sig i gränslandet mellan petrol och smaragdgrönt. Lirar väldigt bra ihop med Lily Lolo-skuggan ovan eftersom båda är varma. Även denna skugga, som jag applicerar jag med en applikator på de yttre delarna av ögonlocket, är väldigt mättad i färgen. Det krävs väldigt lite av produkten för att få tydligt resultat – vilket gör den dryg. Tycker det ger extra djup och ramar in ögonen fint. Fin förpackning.

Här kan du köpa ögonskuggorna:
https://www.lyko.se/lily-lolo/lily-lolo-mineral-eye-shadow-green-opal

Maria Åkerberg Eye Shadow Petrol Green

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar