Meny

Recension

Test: Dark chocolate ansiktsmask

Mmm… Första ordet som dyker upp i huvudet när jag först peelar ansiktet med Maria Åkerbergs AHA & Jojoba Peeling – en produkt som doftar Ako Mintkola, som jag älskar!

Det blir inte sämre – tvärtom – när jag sedan lägger på “Dark Chocolate Mask”, som doftar ljuvligt likt chokladmousse. Enda nackdelen är väl att jag blir väldigt sugen på godis…

Här kommer mina omdömen om produkterna:
AHA & Jojoba Peeling, Maria Åkerberg. Jag valde den för att den passar alla hudtyper och för att den uppges förebygga akne. Sedan jag började använda boragoolja varje kväll har jag dock inte haft så mycket akne att tala om. Det jag kan säga är att peelingen är lätt att massera in i ansiktet och att den skrubbar bra, men ändå skonsamt. Det känns inte som att jag har små rivsår över hela ansiktet – en upplevelse jag haft förr.
Dark Chocolate Mask, Maria Åkerberg. Snacka om lyxig känsla att få smörja in hela ansiktet med ljuvligt doftande chokladmask… Tycker också om den krämiga konsistensen, som gör masken lätt att applicera. Vissa masker ger ju en kylande effekt på huden. Det gör inte den här – snarare lite tvärtom. Det känns som att blodcirkulations kommer igång. Masken ska sitta i 10 minuter och lämnar mitt 40-åriga ansikte varmt och lent – men faktiskt aningen torrt . Men doften är fantastisk. Bara att erkänna, helt förförd av den. 😉

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar

4 ekofrön till pallkragen

Nu är det hög tid att beställa frön till pallkragen, balkongodlingen eller trädgårdslandet. Älskar att drömma och planera varje år. Jag brukar till och med skissa var jag ska så vilken grönsak i mina två pallkragar. Jag har alltid sockerärt som “fond” i en av dem – både för att det är fint och för at barnen älskar dessa rara små ärtor.

Själv tänkte jag fokusera på frön som direktsås i år. Ingenting som måste förädlas inomhus alltså. Klara och jag har redan sått några frön som förhoppningsvis ska bli ett litet äppelträd – och sedan fanns det ingen plats på fönsterbrädorna kvar längre. Självklart väljer jag ekologiska frön också. =)

Här är fyra nya grönsaker som jag vill testa i år (se bild ovan):

Grönkål ‘Westland Winter’, Lindbloms frö. Älskar grönkål både för smakens skull och för att man skörda långt in på vintern.
Sockerärt ‘Norli’, Impecta. Tycker de vita blommorna ser vackra ut, och går igång på beskrivningen “mycket god smak” samt “Högavkastande”.
Bönmix, Runåbergs fröer. Gillar verkligen bönor. De brukar vara väldigt lättodlade, och alltid goda! Gillar också tanken på att kunna servera en blandning av bönor med baljor i grönt, gult, violett och röd-violettfläckigt.
Morot ‘Red Samurai F1’, Nelson Garden. Röda morötter med rosa fruktkött – låter ju som en dröm! :-)

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar
Guide

Sortera snyggt och smart – det går!

De senaste veckorna har jag hamnat i flera samtal med vänner som undrat: Hur man ska sortera allt skräp egentligen? Och är det egentligen värt besväret?
På fråga B skulle jag svara: Ja! Trots avslöjandet om att sorterad plast bränns upp i en cementfabrik på Gotland är huvudregeln ändå att det är bättre att sortera än att slänga allt i hushållssoporna.

Men så kommer vi till det praktiska. Vissa bor väldigt trångt och har svårt att hitta bra sorteringslösningar på grund av det. Andra är osäkra på vad som ska sorteras, och i vilken container olika förpackningar/produkter ska läggas i.

När det sorteringslösningar snubblade jag över en himla bra hemsida: latgammaltblinytt.ftiab.se
Det är förpacknings- och tidningsinsamlingen som står bakom hemsidan, och på den kan man bland annat besöka en massa olika familjer – som bor i villa, radhus och lägenhet – och som löst källsorteringen på snygga och smarta sätt. Bra inspiration, tycker jag!
Vi har som tur är ett garage. Där står papperskassar uppradade, redo att bli fyllda med plast, glas, metall med mera. Svärfar har köpt stapelbara plastlådor hos Ikea som han sedan kör iväg med och tömmer direkt i returcontainrarna. Med den lösningen får man förstås skölja ur lådorna mellan varven. En kollega till mig har byggt en sittbänk i hallen, med flyttbara kärl i, där hon lägger väl rengjorda förpackningar.
Förvara.se finns också en del snygga lösningar.

När det sedan gäller VAD man ska sortera, så brukar varje kommun ha någon typ av information på hemsidan. Annars har NSR har en bra lista att leta i.

Men åter igen – ge inte upp för att du inte kan leva upp till perfekta ideal. Bättre att sortera lite än att inte sortera alls!

 

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar