Vi älskar att träffa inspirerande profiler som delar med sig av sina bästa skönhetsrutiner och beauty-hacks. Denna vecka träffar vi Emmi, som nu i dagarna börjar blogga hos oss om grön skönhet!

Så roligt att du börjar blogga hos oss Emmi! Vad kommer läsarna att hitta på din blogg?
– Tack, det kommer bli riktigt roligt! Jag kommer framför allt att blogga om grön skönhet!

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– En bra concealer, foundation och solpuder ger en fräsch look snabbt och sen ger en ögonbrynspenna och ett läppstift eller krämrouge definition och färg till ansiktet. Dessa är mina måsten, men sen älskar jag att ösa på med highlighters, ögonskuggor och andra festliga produkter när mer tid finns, att testa nya produkter och trender är riktigt roligt!

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Det är lite olika beroende på om det är vardag eller fest, men i genomsnitt kanske 60 minuter per dag allt som allt från hår, makeup till rengöring och tandborstning. Några gånger i veckan testar jag gärna nya ansiktsmasker, peelingar eller ge mig själv ansiktsmassage med en jaderoller eller gua sha-sten. Det är egentid för mig!

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Testa att använda produkter till andra saker än de är tänkta för, oftast fungerar det utmärkt. Till exempel använder jag ansiktsvatten som setting spray över makeup, tvål som raklödder, läppstift som krämrouge eller ljus ögonskugga som highlighter. Det finns massor med multitaskande knep att ta till!

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag är utvilad. Då är jag oftast på riktigt bra humör och det gör att jag automatiskt känner mig härlig! Sen finns de andra roliga saker som underlättar – spa, massage eller träning är aldrig fel liksom god mat och piffiga skönhetsprodukter.

Vilka är dina favoritmärken?
– Oj vad svårt! Jag älskar att testa nya produkter och märken, men sen har jag såklart gamla godingar som jag återkommer till. När det kommer till hudvård så är det så många märken jag gillar, men två extra härliga märken är Tata Harper och May Lindstrom Skin. När det kommer till makeup är mina favoriter bland annat Gressa Skin, Kåsas, The Beauty Archive, RMS Beauty, Kjaer Weis och Zuii Organic.

zuii organic rms beauty

 

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– En riktigt härlig ansiktsmist! Jag gillar varianterna som har aloe vera- eller glycerinbas, de är återfuktande och ger ett himla fint glow till ansiktet. Ansiktsmist, eller ansiktsvatten som de också kallas, kan ju även användas till hårbotten för att återfukta eller som setting spray över makeup. Otroligt sköna att spraya i ansiktet en varm dag eller framför datorn för att fräscha upp sig.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Det måste vara innan ögonbryn hamnade i fokus bland skönhetstrenderna haha. Jag har naturligt väldigt ljusa ögonbryn och i kombination med att jag tidigare inte formade eller fyllde i dem på något sätt, så kan jag tycka att jag såg lite… ögonbrynslös ut.

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Basen är viktig för mig, kanske tråkigt men för min del gör en bra bas mycket! Jag lägger gärna tid på hudvårdsrutinen (vi vet ju alla att en väl återfuktad hud ger finare resultat när de kommer till makeupen, visst?) och därefter på att jobba in foundation och concealer i huden så det ser naturligt ut.

Vad är skönhetslyx för dig?
– Produkter med ekologiska och naturliga ingredienser som ger bra effekt!

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Nej ingen specifik person men jag blir ofta inspirerad av den franska stilen, som liksom är polerad men inte perfekt. Less is more!

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Sov ut! Även highlighter i ögonvrån, kindbenet, brynbenet och på näsbenet gör genast skillnad och gör att man känner sig extra glowig och snygg!

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– För min egen del märker jag sambandet tydligt, när jag dricker tillräckligt med vatten och håller mig från gluten är både min kropp och hy gladare. För mig är det logiskt att insidan och utsidan hänger ihop men jag har svårt att tänka mig att det finns en väg som passar alla. Jag tror att det är viktigt att känna efter vad man själv mår bra av och följa det.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Jag väljer i första hand produkter med så få syntetiska ingredienser som möjligt, och med så många naturliga och ekologiska ingredienser som möjligt. Min egna riktlinje är att välja produkter med 100 % naturliga ingredienser men det är inte allltid helt lätt, t.ex. så finns det ännu inte nagellack som enbart innehåller naturliga ingredienser.

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?
– För mig är det viktigt att inte ha för mycket inplanerat och ta tid för att meditera då och då. Jag tror mental hälsa är minst lika viktigt som fysisk hälsa, men tyvärr lätt något man glömmer eller prioriterar bort. Gör mer av det du mår bra och blir glad av!

Hennes blogg hittar du här >>>
Nina Campioni: “Jag är superpeppad på en grön detox”

Ebba Bucht Lugani: “Ekologiskt känns som enda vägen långsiktigt”

Modeprofilen Caroline Sandström: “Jag har precis upptäckt Susanne Kaufmann”

 

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>